preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin

 > Naslovnica
vijesti

Aktivno smo obilježili Europski tjedan mobilnosti (16.-22.09.2018.)

Autor: Administrator , 24. 9. 2018. 10:31

Sunčani i topli rujanski dani omogućili su našoj školi da u suradnji s Gradom Labinom i vanjskim suradnicima kroz razne aktivnosti obilježi Europski tjedan mobilnosti 2018.

U ponedjeljak 17.rujna je sat razrednog odjela 6.a i 6.b razreda započeo na školskom dvorištu jutarnjem razgibavanjem kojeg su vodile razrednice, a nakon toga uslijedile su sportske igre. Ova će se aktivnost nastaviti do kraja nastavne godine.

U utorak, 18.rujna, učenici 7.c razreda prošetali su se sa svojom učiteljicom tjelesne i zdravstvene kulture do centra grada. Tog su dana pješačili i svi prvaši matične i područnih škola do labinske policijske postaje gdje se već tradicionalno održala radionica Hrvatskog autokluba uz podršku djelatnika Policijske postaje Labin :  „Sigurno i vješto u prometu“.

Srijeda, 19.rujna, je bila rezervirana za „Hodajući autobus do škole – PEDIBUS“ za učenike matične škole i PŠ Kature. PEDIBUS je do matične škole „vozio“ u dva termina: 7,30 te 11,45. Učenike su do škole uz pomoć prometnog redara i g.Dalibora Zupičića, direktora Labin 2000., pratile učiteljice, roditelji, bake i djedovi. PEDIBUS-om se promoviralo pješačenje kao alternativa vožnji automobilom. Djeca se tako više kreću, zdravija su, druže se i socijaliziraju. Preporuka je da učenici što češće idu pješke u školu, poštujući prometne propise i pravila. 

Istog dana su četiri grupe produženih boravaka matične škole i PŠ Kature posjetili Sportski centar Franko Mileta. Uz vodstvo g. Dalibora Zupičića i g. Siniše Verbanca, tajnika Sportske zajednice Grada Labina razgledali su prostorije u kojima sportaši treniraju i borave. Učenike se posebno dojmio zid na kojem su zabilježeni najveći uspjesi naših sportaša, te vremenska lenta s najvažnijim trenucima labinskog sporta. Nakon razgleda, za učenike su u dvorani rukometaši RK Rudan Labin organizirali različite sportske igre. Među učenicima Škole već ima rukometaša, a zasigurno će ih nakon zabavnog posjeta biti još i više!

Kroz cijeli tjedan (od 17. do 21.rujna) svi su produženi boravci bili jako aktivni. Uz posjet sportskoj dvorani i izradu plakata za promociju PEDIBUS-a, realizirali su cijeli niz aktivnosti koje promiču mobilnost.

Učenici i učiteljice produženog boravka PŠ Kature bili su uključeni u razne sportske i kreativne aktivnosti. Učili su, čitali priče, igrali igre i primjenjivali pravila ponašanja u prometu te su na te načine bili osviješteni o važnosti kretanja na svježem zraku, bavljenju sportom i manjoj upotrebi automobila. Crtali su prometne znakove, učili o prometnim sredstvima, rješavali poučne nastavne listiće, crtali kredama u boji na školskom dvorištu i pješačili do obližnjeg parka gdje su vježbali i zabavili se na svježem zraku, natjecali se i igrali se na spravama u školskom dvorištu.  Kako bi promovirali vožnju bicikli, rola, romobila i ostalih prijevoznih sredstava koje ne zagađuju okoliš , a utječu na naše psihofizičko zdravlje donijeli su role i romobile u školu. Na školskom poligonu su vježbali kako se sigurno kretati u prometu te održali natjecanje u vožnji rolama i romobilima. Svi učenici su dobili medalje kao uspomenu na uspješno obavljene aktivnosti kroz Europski tjedan mobilnosti.

U matičnoj su školi učenici i učiteljice produženog boravka izrađivali prometala od recikliranih materijala, igrali razne igre u školskom dvorištu i na igralištu. Slikali su neobična vozila tehnikom kombiniranja flomastera i vodenih boja. Izradili su vlakiće od kutijica čaja kojih su oslikali temperama te crtali kredama u boji po školskom dvorištu.

Produženi boravak PŠ Vinež obilježio je ovaj Tjedan šetnjama okolicom škole, igranjem raznih igara (poligon, graničar, nogomet, rukomet, skrivača...)  te crtanjem kredama u boji po školskom dvorištu.

Ovaj su Tjedan obilježili i učenici PŠ Vozilići crtanjem prijevoznih sredstava po školskom igralištu, te trećaši PŠ Vinež koji su se takmičili na biciklima – tko je prvi oblikovao bicikl od žice bio je bliži cilju, i tako svi redom.

Zahvaljujemo se vanjskim suradnicima, roditeljima, bakama i djedovima na podršci u realizaciji svih planiranih aktivnosti u ovogodišnjem Europskom tjednu mobilnosti.

Sve fotografije pogledajte OVDJE.

[više]

Poziv na pješačenje do matične škole - PEDIBUS

Autor: Administrator , 14. 9. 2018. 14:02

Pozivamo sve učenike i roditelje matične škole i PŠ Kature da se u srijedu 19.09.2018. priključe „Hodajućem autobusu do škole – PEDIBUS“  (odnosno pratnji odraslih za učenike koji pješače do škole). Ovo je aktivnost koju u suradnji s Gradom Labinom i LABIN 2000 organiziramo u Europskom tjednu mobilnosti s ciljem promocije pješačenja do škole.  Učenike će do škole pratiti prometni redari i učiteljice, a pozivamo i sve zainteresirane roditelje, bake ili djedove da se uključe.

PEDIBUS će se kretati na relaciji Poligon (Kature) – Trg labinskih rudara (matična škola) s dva planirana polaska s Poligona na Katurama:

7,30 - za učenike kojima nastava započinje u 8,00

11,45 - za učenike kojima nastava započinje u 12,15

[više]

UDŽBENICI

Autor: Administrator , 13. 9. 2018. 14:07

Udžbenici za djecu s prebivalištem na području Grada Labina i Općine Sv. Nedjelja postupno dolaze na našu školu te ih uručujemo učenicima kako dolaze. Molimo roditelje za strpljenje obzirom da dolazak udžbenika ovisi o nakladnicima. Općina Raša je za nabavku udžbenika dijelila bonove i roditelji samostalno nabavljaju udžbenike.

[više]

E-Dnevnici

Autor: Administrator , 13. 9. 2018. 13:33

Od ove školske godine koristimo e-Dnevnike u svim razredima naše škole. U tijeku je izrada elektroničkih identiteta za učenike kojima se može pristupiti e-Dnevniku za učenike te će ih svi dobiti do kraja idućeg tjedna (21.09.). Roditelji e-Dnevniku za roditelje pristupaju preko sustava e-Građani i škola za njih ne izrađuje el.identitete (ali mogu koristiti učeničke za pristup e-Dnevniku za učenike). Više o e-Dnevnicima možete pročitati dalje u tekstu.

e-Dnevnik

e-Dnevnik je web aplikacija namijenjena vođenju razredne knjige u elektroničkom obliku. Aplikaciju je izradio CARNET, a odlikuje se svim funkcionalnostima postojeće razredne knjige, uz dodatne funkcionalnosti koje pruža uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologija. e-Dnevnik trenutno koristi 1009 škola u Hrvatskoj, što čini gotovo 75% svih škola u državi. Potvrda kvalitete sustava je i činjenica da niti jedna škola koja ga je počela koristiti, nije od njega odustala.

Neke od prednosti korištenja e-Dnevnika su:

  • jednostavnije vođenje razredne evidencije
  • mogućnost detaljne analize statističkih podataka iz razredne nastave
  • brz dohvat svih važnih informacija vezanih uz pojedini razred ili učenika
  • pregledna evidencija nastave

Ravnateljima, razrednicima, nastavnicima i ostalim djelatnicima škola e-Dnevnik pruža sadržajan pregled svih bitnih podataka za pojedinu funkciju. Ravnateljima aplikacija može poslužiti za praćenje rada svih školskih razreda, razrednicima je omogućen pristup svim podacima učenika njihovih razreda, a predmetni nastavnici vide podatke isključivo za svoje predmete. Sve navedeno smanjuje mogućnosti neovlaštenog unosa, ali i krađu i namjerno ili nenamjerno uništavanje razredne knjige. Također, početkom školske godine e-Dnevnik povlači podatke učenika iz e-Matice, a na kraju se školske godine učenički podaci s ocjenama i izostancima prebacuju nazad u e-Maticu, što smanjuje višestruki unos istih podataka.

Nastavnici škola koje su uključene u e-Dnevnik sustav aplikaciji mogu pristupiti putem poveznice e-Dnevnik za nastavnike. Za prijavu koriste svoj AAI@Edu.hr korisnički račun koji dobivaju od administratora imenika svojih škola, uz obavezno korištenje tokena koji onemogućuje svaki neovlašteni pristup aplikaciji za nastavnike.

e-Dnevnik i učenicima olakšava praćenje obaveza i dosadašnjeg uspjeha u nastavnoj godini. Aplikacija e-Dnevnik za učenike omogućuje pregled ocjena, bilješki, izostanaka, lektira i rasporeda pisanih zadaća koje su nastavnici unijeli u e-Dnevnik. Učenici se u aplikaciju prijavljuju svojim AAI@Edu.hr korisničkim računom koji dobivaju od administratora imenika svojih škola.

Također, razvijena je i aplikacija e-Dnevnik za roditelje pomoću koje roditelji učenika imaju mogućnost uvida u ocjene i izostanke svoje djece. Pristup aplikaciji za roditelje omogućen je korisnicima koji su registrirani u sustavu e-Građani.

Aplikacija je razvijena u partnerskoj suradnji sa svim školama koje koriste sustav i svi su korisnici dobrodošli poslati svaki prijedlog za nadogradnju CARNET-ovom Helpdesku na e-adresu helpdesk@skole.hr. CARNET na temelju tih prijedloga kontinuirano radi nadogradnje sustava, o čemu korisnike obavještava putem administratorskih mailing lista.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama (NN 47/2017, svibanj 2017.) koji školama omogućuje vođenje razredne knjige samo u elektroničkom obliku. Škole koje na ovaj način vode razrednu evidenciju ne moraju ju voditi i u pisanom obliku, već samo nakon završetka školske godine trebaju čuvati razrednu knjigu sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

 

 

[više]

Započela je nova školska godina!

Autor: Administrator , 4. 9. 2018. 11:09

U ponedjeljak, 03.rujna 2018. započela je nova školska godina 2018./2019. Prvo polugodište traje od 3. rujna do 21. prosinca 2018. godine. Drugo polugodište trajat će od 14. siječnja do 14. lipnja 2019. Proljetni praznici traju od 18. do 26. travnja 2019.

Nova je školska godina započela svečanim dobrodošlicama prvašima u matičnoj školi te u Područnim školama Vinež i Vozilići. U matičnoj je školi upriličen zajednički svečani doček za prvašiće matične škole i PŠ Kature. Nazočnima su se uz ravnatelja, g. Mira Alilovića, obratili i Gradonačelnik Grada Labina, g.Valter Glavičić, u matičnoj školi te Pročelnik za društvene djelatnosti, g. Borjan Batagelj, u PŠ Vinež  izrazivši zadovoljstvo značajnim povećanjem broja učenika. Ove godine škola broji 66 prvaša od ukupno 510 učenika od  1. do 8. razreda, odnosno broji 22 učenika više u odnosu na proteklu školsku godinu. Obzirom na povećanje broja učenika te potrebe za uključivanje djece u produženi boravak, Grad Labin je osigurao dodatne dvije grupe produženog boravka uz postojećih četiri.

Školska zgrada PŠ Kature je u procesu kompletne energetske obnove te će do početka studenog djeca u međusmjeni  nastavu pohađati u matičnoj školi. U školi na Vinežu izvršena je obnova i zamjena azbestnog krova, a u matičnoj školi u dijelu učionica spušteni su stropovi.  

Učionice su opremljene za uvođenje e-dnevnika i uspješan početak obavezne nastave iz informatike u 5. i 6. razredima.

Ove šk.godine su svim učenicima od 1. do 8. razreda  s područja Grada Labina i okolnih općina osigurani  besplatni udžbenici i/ili je sufinancirana nabavka istih.

Zahvaljujući  Gradu Labinu djeca kojima je to potrebno će ove godine imati osiguranu podršku vanjskih suradnika  edukacijskih-rehabilitatora, te se nastavlja s projektom „Inkluzivne škole 5+“ kojim je osigurano 4 pomoćnika u nastavi.

[više]

Nova školska godina započinje 3.rujna

Autor: Administrator , 28. 8. 2018. 12:21

Dragi učenici i roditelji,

Školska godina 2018./2019. počinje u ponedjeljak, 3. rujna 2018.g.

Svečani prijem učenika prvih razreda održat će se istog dana prema sljedećem rasporedu:

09.00 - PŠ Vinež

10.00 – PŠ Vozilići

11.00 – PŠ Kature i Matična škola, svi u holu matične škole

 Želimo vam uspješnu novu školsku godinu!

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Tražilica
 
Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
Oglasna ploča
 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2011.

Ukupno: 501280
Ovaj mjesec: 2292
Ovaj tjedan: 31
Danas: 31
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin / Rudarska 9, HR-52220 Labin / os-ilribar-labin.skole.hr / ured@os-ilribar-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju