preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin

 > Naslovnica
vijesti

OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin - Obavijest učenicima i roditeljima – najava štra

Autor: Administrator , 18. 11. 2019. 12:56

 

Zbog najave štrajka u organizaciji Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), a u kojem sudjeluju djelatnici naše škole, u utorak, 19. studenog  2019. neće biti nastave.

Školska kuhinja i produženi boravak neće raditi.

Poštovani roditelji i učenici, zahvaljujemo za strpljenje i razumijevanje.

Kontakti Škole ( tajništvo ) na koji se možete obratiti: 855-406 (telefon)  i ured@os-ilribar-labin.skole.hr (e-mail).

Tijekom narednih dana pratite našu mrežnu stranicu: http://www.os-ilribar-labin.skole.hr/ , lokalne portale i medije kako biste pravovremeno bili obaviješteni o daljnjem tijeku aktivnosti.

U Labinu 18.studenog 2019.

 

                                                   Ravnatelj  :

                                      Miro Alilović , prof.

 

[više]

Prigodna priredba za kraj Mjeseca hrvatske knjige

Autor: Administrator , 18. 11. 2019. 08:55

     U četvrtak, 14.studenoga održana je priredba za kraj Mjeseca hrvatske knjige, mjeseca u kojemu se slave knjiga i čitanje. Literarno-scenska grupa pod vodstvom učiteljice Marize Miletić priredila je u školskoj knjižnici pravu književnu poslasticu za sve prisutne. Pročitali su aforizme o knjizi i čitanju uz pratnju naših talentiranih gitarista. Odglumili su igrokaz o knjigama u knjižnici, igrokaz koji nam je pokazao kako se trebamo ponašati prema knjigama, koliko je važno da ih čitamo, čuvamo i poštujemo. Na kraju druženja pogledali smo Oscarom nagrađeni animirani film „Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea“, film koji šalje vrlo jasnu poruku da knjige dobivaju na značenju samo kad ih uzmemo u ruke i čitamo, onda ona postaje sretna, važna i smislena. Knjige nas mijenjaju. Knjige mijenjaju svijet. I zato, dajte knjigama priliku da vam pokažu da vrijede, da mogu promijeniti i vas…nabolje.

[više]

Uspjeh naših učenika u atletici na Olimpijadi osnovnih škola Labinštine

Autor: Administrator , 15. 11. 2019. 09:11

Veliki uspjeh naših talentiranih sportaša i u atletici koja je održana u četvrtak, 14.11. na labinskom stadionu za učenike viših razreda. Na 60 m učenik Patrik Čenaj je osvojio zlato a Ajdin Terzić srebro. Učenik Maksim Miskić je na 1000 m osvojio drugo mjesto, a učenica Anai Dagostin na 600 m treće mjesto. Vrlo smo uspješni bili i u bacanju loptice: Dorian Rajković je osvojio prvo mjesto, a Nicol Blažina treće. Treće zlato osvojio je učenik Patrik Čenaj u skoku u dalj, dok je Leonarda Josipović osvojila broncu. I dečki i cure su osvojili zlatne medalje u štafeti 4x100m tako da se uistinu imamo čime podičiti i od srca čestitati našim učenicima i učiteljici Doris na odličnim rezultatima. Posebne čestitke ovoga puta Patriku Čenaju koji je osvojio tri zlatne medalje, bravo!

[više]

Šarena jesen zavladala našom školom

Autor: Administrator , 13. 11. 2019. 12:22

Šarenu i veselu jesen dočarali su nam učenici 5.a, b i c razreda  maštovitim šeširima punim plodova jeseni. Priče svojih šešira ispričali su i prvašićima kojima su na kraju poželjeli upravo šarenu i veselu jesen.

 

[više]

Tri zlata u finalima za ekipe naše škole na Olimpijadi osnovnih škola Labinštine

Autor: Administrator , 12. 11. 2019. 11:15

Ovoj, zadnjoj vijesti s 12. Olimpijade osnovnih škola Labinštine stvarno ne treba dodati ništa drugo nego triput napisati: zlato, zlato, zlato!!!

Naši dečki i cure su pokazali da su pravi sportaši, te su u finalima rukometa i dečki i cure osvojili zlatnu medalju, a zlatna je medalja pripala i našim dečkima koji su igrali mali nogomet. Bravo za sve naše dečke i cure i čestitke našoj učiteljici, mentorici Doris koja ih je uspješno vodila kroz cijelu Olimpijadu.

[više]

Učenici petih razreda posjetili Rijeku

Autor: Administrator , 11. 11. 2019. 09:15

Učenici petih razreda naše škole su u petak, 8.11. posjetili Rijeku u pratnji učiteljica hrvatskoga jezika i knjižničarke. Najprije su se sastali sa savjetnicom pravobraniteljice za djecu, gospođom Anom Albrecht, koja ih je, obzirom da ih je bilo pedesetak, ugostila u prostorima Kluba mladih Rijeka. Tamo im je ispričala koja su zaduženja pravobraniteljice za djecu, čime se ona bavi, tko su joj savjetnici,  gdje su locirani njihovi uredi ,  koja su to  prava djeteta i koje je značenje Konvencije o pravima djeteta.

Nakon toga pogledali su i predstavu Gradskog lutkarskog kazališta u Rijeci „Bajka o ribaru i ribici“ koju su s velikim interesom popratili  i u njoj uživali.

[više]

Naši učenici odlični u stolnom tenisu na 12.Olimpijadi osnovnih škola Labinštine

Autor: Administrator , 11. 11. 2019. 08:50

Učenici naše škole postigli su izvrsne rezultate u stolnom tenisu u sklopu Olimpijade osnovnih škola Labinštine. Natjecanje se održalo u četvrtak, 7.11. u dvorani naše škole, a naši su učenici pod mentorstvom učiteljice Doris Belušić, postigli sljedeće rezultate:

Josip Griparić osvojio je 1.mjesto pojedinačno, a Nicoletta Milevoj 3.

U parovima Jospi Griparić i Ivan Dundara su osvojili 2. mjesto, a Nicoletta Milevoj i Anamarija Čerljenko 3.mjesto.

Bravo za sve natjecatelje i učiteljicu Doris!

 

 

 

[više]

Obavijest učenicima i roditeljima – najava štrajka

Autor: Administrator , 6. 11. 2019. 12:52

 

Zbog najave štrajka u organizaciji Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), a u kojem sudjeluju

djelatnici naše škole, u četvrtak, 7.11. 2019. neće biti nastave. Školska kuhinja i

produženi boravak neće raditi.

U petak, 8.11. je redovan radni i nastavni dan.

Poštovani roditelji i učenici, zahvaljujemo za razumijevanje i strpljenje.

Kontakti osoba ( tajništvo ) na koji se možete

obratiti: 855-406 (telefon) i ured@os-ilribarlabin.

skole.hr (e-mail).

Tijekom narednih dana pratite našu mrežnu

stranicu: http://www.os-ilribar-labin.skole.hr/ ,

lokalne portale i medije kako biste pravovremeno

bili obaviješteni o daljnjem tijeku aktivnosti.

 

                                                Ravnatelj :

                                           Miro Alilović,prof.

U Labinu 7.11.2019.

[više]

Obavijest učenicima i roditeljima – najava štrajka

Autor: Administrator , 5. 11. 2019. 13:45

 

Zbog najave štrajka u organizaciji Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), a u kojem sudjeluju djelatnici naše škole, u srijedu 6. studenog  2019. neće biti nastave.

Školska kuhinja i produženi boravak neće raditi.

Poštovani roditelji i učenici, zahvaljujemo za strpljenje i razumijevanje.

Kontakti Škole ( tajništvo ) na koji se možete obratiti: 855-406 (telefon)  i ured@os-ilribar-labin.skole.hr (e-mail).

Tijekom narednih dana pratite našu mrežnu stranicu: http://www.os-ilribar-labin.skole.hr/ , lokalne portale i medije kako biste pravovremeno bili obaviješteni o daljnjem tijeku aktivnosti.

U Labinu 5.studenog 2019.

 

                                                   Ravnatelj  :

                                      Miro Alilović , prof.

 

 

[više]

Olimpijada osnovnih škola Labinštine - nogomet

Autor: Administrator , 4. 11. 2019. 12:01

         U ponedjeljak, 4.11.na Olimpijadi osnovnih škola Labinštine  igrao se mali nogomet u skupinama. Naši dečki su pobijedili ekipe iz  Nedešćine i Potpićna  i kao prvi u skupini idu u finale sa školom iz Raše koja je u drugoj skupini pobijedila ekipu iz Čepića i odigrala neriješeno sa ekipom iz Osnovne škole Matije Vlačića. Bravo za dečke i profesoricu Doris i željno iščekujemo finale koje će se odigrati u ponedjeljak, 11.11. Sretno!

 

 

[više]

Dodijeljene nagrade za najsimpatičnije fotke s kravatom

Autor: Administrator , 4. 11. 2019. 09:36

Na sastanku Vijeća učenika u petak, 28.10. dodijeljene su nagrade i pohvalnice za najsimpatičnije fotke s kravatom. Žiri u sastavu učiteljica Dijane Brezac i Ane Durbić Malinarić, pedagoginje Ester Stemberger te učenica Leticije Trinajstić i Lane Bojić odlučilo je da se nagrade sljedeći učenici: 1. mjesto: Paola Kos, 1.r., Alesija Načinović, 4.r., Anai Dagostin, 6.a razred. Drugo mjesto osvojili su: Gabriel Rojko, 5.b, Lucija Koroljević, 6.b, Alison Bohnke, 6.b, Roko Vukelić, 1.r., Dora Kešec, 1.r., Manon Gudek, 2.r., Elin Uljanić, 2.r. te Marijan Vukelić, 3.r. Pohvaljeni su: Stefani Miljković, Karlo Živić, Tia Blašković, Emma Štemberga, Samra Demirović, Ema Kos, Milana Todorović te Dino Šišić. Hvala curama Nini Kos, Asji Ćudić i Anamariji Čerljenko koje su fotografirale.

[više]

Olimpijada osnovnih škola Labinštine - odbojka

Autor: Administrator , 4. 11. 2019. 09:21

U ponedjeljak, 28.10.na Olimpijadi osnovnih škola Labinštine odigrana je odbojka za cure. Nažalost, naša ekipa je izgubila  obje utakmice: i protiv Osnovne škole Matije Vlačiće te OŠ „Ivan Goran Kovačić “Čepić za treće mjesto. Sljedeći dan dečki su izgubili utakmicu protiv OŠ „Ivan Goran Kovačić “Čepić, ali su pobijedili OŠ Matije Vlačića te uzeli broncu.

Bravo!

Zbog nadolazećih praznika sve se utakmice nastavljaju u ponedjeljak, 4.11. grupnim natjecanjem u malom nogometu u SC Franko Mileta.

Sretno svima!

 

 

 

[više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Administrator , 30. 10. 2019. 11:04

U mjesecu listopadu već se tradiocionalno održava niz aktivnosti u povodu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje sa završnim priredbama koje pripremaju učenici mlađih razreda naše škole pod vodstvom svojih učiteljica. Tematski radovi učenika krasili su panoe i školske prostore, a na priredbama je kao i uvijek bilo veselo  i radosno što su učenici svojim izvedbama i omogućili. Velečasni Blaž Bošnjaković i Aleksandar Petrović su kruh blagoslovili a nakon toga su ga svi prisutni zajedno blagovali. Ovim putem im zahvaljujemo što su se odazvali pozivu, a veliko hvala i roditeljima koji su pripremili slastice i svojim dolaskom uljepšali ovaj radostan dan. Kako je bilo na priredbama, možete pogledati OVDJE

[više]

Aktivnosti PB Kature

Autor: Administrator , 29. 10. 2019. 12:59

Učenici produženog boravka PŠ Kature su sa svojim učiteljicama priredili prigodne panoe u povodu Dana kruha, Svih svetih i Dušnog dana. Crtali su košarice s kruhom, izrađivali svijeće od kolaža i to sve prikazali na panou škole. Također su sudjelovali u jednoj zanimljivoj aktivnosti u povodu kolektivne sadnje stabala. U parku Coca-cola zasukali su rukave i pomogli  saditi stabla hrasta i jorgovana. Bravo!

[više]

Započela 12.Olimpijada osnovnih škola Labinštine

Autor: Administrator , 28. 10. 2019. 12:15

U petak, 25.listopada započela je dvanaesta Olimpijada osnovnih škola Labinštine. Nakon službenog otvorenja odigrale su se prve utakmice. U rukometnim utakmicama i dečki i cure su osigurali finale. Cure su u polufinalu pobijedile ekipu iz Potpićna te ih u finalu čeka ekipa iz Nedešćine. Dečki su pobijedili ekipe iz Čepića i Raše te su prvim mjestom u skupini osigurali finale gdje će igrati s OŠ Matije Vlačića. Naši su navijači i pohvaljeni za najglasnije navijače na otvorenju.

 
[više]

Stoljeće sedmo u PŠ Vinež

Autor: Administrator , 23. 10. 2019. 11:26

Učenici naše  područne škole Vinež vratili su se nakratko u prošlost. Na nastavi prirode i društva upriličili su dolazak Hrvata na današnje hrvatsko područje. Kako im je bilo najbolje će posvjedočiti fotografije.smiley

[više]

Dan kravate

Autor: Administrator , 21. 10. 2019. 11:39

 

U petak, 18.listopada još smo jednom obilježili Dan kravate. Svake godine na taj dan učenici i učitelji nose kravate u školi te na taj način odaju počast kravati kao jednom od simbola naše zemlje. Učilo se o nastanku kravate, crtalo na tu temu, izrađivale su se kravate u origami tehnici a učenici su učestvovali u natječaju za najsimpatičniju sliku s kravatom. Sliku pobjedničke fotografije objavit ćemo naknadno.

[više]

Mala škola „Požar nije šala“

Autor: Administrator , 18. 10. 2019. 11:27

 

Hrvatsko agrometeorološko društvo je 17. listopada 2019. održalo Malu školu „Požar nije šala“ u Matičnoj školi za učenike produženog boravka.

Učenici produženog boravka su kroz pogledani animirani film „Požar nije šala“ te predavanje naučili mnogo o uzrocima i katastrofalnim posljedicama šumskih požara.

Svoje znanje su pokazali u kvizu gdje su najuspješniji na poklon dobili dječji strip „Požar nije šala“.

Hvala Hrvatskom agrometeorološkom društvu i našoj školi što su nam omogućili ovu edukativnu Malu školu.

                                                Učiteljice produženog boravka  Matične škole                                                                                    

 

[više]

Učenici produženog boravka posjetili izložbu "Odbačeni"

Autor: Administrator , 16. 10. 2019. 11:09

U ponedjeljak, 14. listopada 2019. učenici produženog boravka Matične škole sa svojim učiteljicama posjetili su izložbu „Odbačeni“ u Lamparni. Izloženi predmeti koje smo vidjeli nastali su prenamjenom otpada od drva, metala i elektronike. Učenici su s velikim interesom pogledali izložbu i naučili da postoji koristan otpad koji možemo ponovno upotrijebiti za izradu zanimljivih predmeta. Hvala organizatorima izložbe „Odbačeni“ na pozivu i lijepom druženju.

                                                                                              Učiteljice Ana i Ilhana

[više]

Dječji tjedan u našoj školi

Autor: Administrator , 14. 10. 2019. 12:03

Od 7.do 10. listopada obilježen je Dječji tjedan u našoj školi. Kao i svake godine, prvi puni tjedan u listopadu je posvećen djeci, njihovim pravima te aktivnostima koje su realizirane s djecom i za njih. Upoznavali smo se s dječjim pravima, pisale su se poruke djece odraslima a učenici, članovi Gradskog vijeća mladih su ih dijelili prolaznicima. Učenici su izradili zastavu i plakate s dječjim pravima, u holu Matične škole je uređen i prigodan pano, a u područnoj školi Vinež je s učenicima osmišljeno područje za igru školice i drugih zabavnih igara.  Četvrtaši su posjetili gradonačelnika grada Labina, a Grad je sve učenike mlađih razreda "počastio" projekcijom filma "Kralj lavova".  Hvala Gradu!

U sklopu Dječjeg tjedna obilježen je i Međunarodni dan djevojčica susretom s labinskom spisateljicom Vesnom Ferluga-Antić i njezinom kćeri Mijom a u holu škole je postavljen i pano  o tom vrlo važnom danu za sve djevojčice. Osmišljen je i natječaj za sve zainteresirane učenike na temu Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djevojčica koji traje do petka, 25.listopada. Učenici mogu napisati priču, pjesmu, članak, lijepu misao ili pak nacrtati nešto a pobjednici natječaja bit će nagrađeni upravo knjigom "Djeca znaju, i točka" naše gošće.

[više]

Posjet prvašića školskoj knjižnici

Autor: Administrator , 14. 10. 2019. 09:51

U petak ,11.10.2019.,učenici prvog razreda matične škole  posjetili su školsku knjižnicu povodom početka Mjeseca hrvatske knjige.

Dočekala nas je naša knjižničarka Ivana Griparić Fable. Uvela nas je u čarobni svijet knjiga. Pročitala nam je slikovnicu „Oprostite … jeste li vi vještica?“. Saznali smo koja pravila treba poštivati u knjižnici, što je knjižnica , a što knjižara ,kako su knjige posložene u knjižnici i kako se trebamo odnositi prema knjigama.

 I najvažnije što smo naučili je DA DJECA KOJA ČITAJU POSTAJU LJUDI KOJI RAZMIŠLJAJU.

                      Učiteljica i učenici 1.r.matične škole

[više]

Međunarodni dan djevojčica

Autor: Administrator , 14. 10. 2019. 08:46

Dana 11.10. obilježava se Međunarodni dan djevojčica. Proslavili smo ga tako da smo ugostitli posebnu djevojčicu Miju u pratnji njezine mame Vesne Ferluge Antić i asistentice. Mijina mama nas je razveselila čitajući nam priče iz svoje knjige "Djeca znaju, i točka", a odgovorila nam je na brojna pitanja: kako je počela pisati, je li teže pisati za djecu ili odrasle, kako nastaju knjige, zašto je važno čitati, kakva je ona bila djevojčica, koje knjige voli Mia... Naše učenice Ani i Lucija pročitale su priču "Mali Sherlock Holmes" koja je uvrštena u čitanku za peti razred a Amelija nam je za kraj otpjevala "Jesenju pjesmu". Bilo je to prekrasno druženje a dragoj Miji i njezinoj mami veliko HVALA od srca što su nam ponovno došle i poklonile knjige koje će učenici imati priliku osvojiti kroz natječaj koji ćemo za njih organizirati.

[više]

Provedena još jedna humanitarna akcija "Solidarnost na djelu"

Autor: Administrator , 11. 10. 2019. 13:39

U našoj je školi i ove godine provedena humanitarna akcija Crvenoga križa "Solidarnost na djelu" . Učenice i učenici koji sudjeluju u radu Crvenog križa promovirali su akciju u matičnoj školi i područnim školama. Preporučeni iznos donacije je 5,00kn, za što se dobio i novčani bon Crvenog križa. Prikupljena sredstva su namijenjena fondu pomoći svim školama Labinštine za potrebe učenika iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, te za kupnju namirnica i higijenskih potrepština za socijalno ugroženo stanovništvo Labinštine.

Hvala svima na pomoći! 

 

 

[više]

Dječji tjedan u PŠ Vinež

Autor: Administrator , 9. 10. 2019. 08:31

Dječji tjedan obilježavamo u PŠ Vinež igrom. Djeci najdraža aktivnost. Igre treba biti još i više, na svježem zraku i zajedno s prijateljima. Kako to postići?! Kist, boje, razna pomagala u ruke i ...crtež, boja i eto školice a i gađanje u metu! Bit će još igara, pa tek je počeo Dječji tjedan!

         Učenici i učiteljice PŠ Vinež

[više]

Dan ružičaste vrpce

Autor: Administrator , 7. 10. 2019. 10:39

U subotu, 5.listopada obilježen je Dan ružičaste vrpce kojim se želi upozoriti na rano otkrivanje raka dojke kako bi se bolest uspješno pobijedila. Prva subota u listopadu je posvećena ružičastoj vrpci pa su tako već tradicionalno naši mladi gradski vijećnici izrađivali ružičaste vrpce s pozitivnim porukama i dijelili ih građanima uz pomoć članica Lige protiv raka Labin. Ovu akciju na razini Hrvatske organizira Europa Donna - Hrvatski forum protiv raka dojke.

 

 

 

[više]

Projekt "Usmjeri se" predstavljen roditeljima

Autor: Administrator , 2. 10. 2019. 23:25

EU projekt „Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s područja Labinštine“ predstavljen je prošlog tjedna roditeljima labinskih sedmaša - učenika osnovnih škola Ivo Lola Ribar i Matija Vlačića. Projekt, koji je u 100-postotnom iznosu financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, započeo je u ožujku ove godine, no početkom nove školske godine započinju s provedbom i mnoge aktivnosti namijenjene upravo školarcima. Ana Černjul, viša stručna suradnica za međunarodne projekte roditeljima je približila sam projekt, njegovu svrhu i očekivane rezultate, dok je Hana Šiljan Bembić, školska psihologinja, prikazala splet aktivnosti koje će se provoditi u labinskim osnovnim i srednjoj školi.

I upravo će u listopadu započeti uvodne aktivnosti profesionalnog usmjeravanja osnovnoškolaca kroz psihologijsko testiranje, odnosno ispitivanje profesionalnih interesa te osobina ličnosti, da bi se stvorio cjeloviti profil svakog pojedinog učenika te na taj način ponudilo usmjeravanje u izboru nastavka srednjoškolskog školovanja, odnosno karijere. Projektom će se provoditi i izvannastavne aktivnosti pa će se tako učenici upoznati s izazovima koje nudi posao novinara, informatičara, biologa ili humanista, a kroz radionice u srednjoj školi isprobat će svoje vještine u ugostiteljstvu i kuharstvu, ekonomiji, elektrotehnici te strojarstvu.

Cilj je ovog projekta ojačati kapacitet nezaposlenih mladih i učenika za aktiviranje na tržištu rada kroz bolje upoznavanje vlastitih sposobnosti putem karijernog savjetovanja te predstavljanja mogućnosti koje im se nude na tržištu rada. Ključni partneri i suradnici na projektu, ujedno čimbenici lokalne politike zapošljavanja (osnovna škola, srednja škola, lokalni gospodarstvenici, lokalna samouprava i HZZ) na projektu uspostavljaju čvrste veze i jačaju suradnju u području rješavanja problematike zapošljavanja.

Više informacija o provedbi samog projekta možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici usmjeri.se

[više]

Prvi razred Matične škole na radionici HAK-a Vidi i klikni

Autor: Administrator , 30. 9. 2019. 13:31

U petak 27.9.2019.u Osnovnoj školi Matije Vlačića održana je radionica za učenike prvih razreda VIDI i KLIKNI.

Djelatnici HAK – a , teta Sandra i barba Mladen , demonstrirali su učenicima razne prometne situacije koje im se mogu desiti na putu od kuće do škole.Naučili smo prometna pravila kojih se moramo pridržavati,koji su prometni znakovi važni za pješake te tko je prometni policajac i Hakić (nestašni dječak koji ne poštuje prometna pravila). Učenici su aktivno sudjelovali u radionici,a oduševio ih je električni autić u kojem su se neki i provozali.

[više]

U produženom boravku PŠ Kature obilježen Europski dan jezika

Autor: Administrator , 27. 9. 2019. 13:23

U područnoj školi Kature učenici  trećih i četvrtih razreda uče talijanski i engleski jezik, a na produženom boravku imamo i učenike koji govore albanski, pa smo odučili obilježiti 26. rujan - Europski dan jezika.

Učenici su tako pripremili kratke dijaloge na stranim jezicima. Odlučili su  pozdraviti se i postaviti si par pitanja na stranom jeziku, dok ih je ostatak razreda slušao. Imali smo i jedan kratak dijalog na labinjonskoj cakavici. Neki su brojili do 20 na engleskom i talijanskom te do 10 na njemačkom i albanskom jeziku.

Za kraj, učenici su ukrasili ploču raznim pozdravima i drugim stranim riječima koje poznaju.

                                                                              

[više]

Obilježili smo Europski tjedan mobilnosti

Autor: Administrator , 25. 9. 2019. 10:20

Naša se škola već tradicionalno svake godine uključuje u obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti na razini Grada Labina. Učenici mlađih i starijih razreda su pješačili, realizirali igre u prirodi, posjećivali obližnje parkove i družili se.

Za područnu školu Kature organiziran je 17.rujna „Hodajući autobus do škole (PEDIBUS)" odnosno pratnja odraslih za učenike. Učenici i roditelji su se odazvali u velikom broju i uz pratnju gradonačelnika Grada Labina, gosp. Valtera Glavičića te komunalnog redara pješačili do svoje škole.

Učenici produženog boravka matične škole posjetili su 20.rujna Sportski centar Franko Mileta gdje su za njih organizirane razne štafetne igre. Istog dana PŠ Vinež održala je svoju tradicionalnu akciju uređenja školskog okoliša.

Sve su prvaše 30.rujna posjetili pripadnici HAK-a i Policijske postaje Labin i podijelili im prigodne slikovnice koje ih, na njima primjeren način,educiraju o sigurnom kretanju do škole i sigurnoj vožnji u automobilu.

[više]

Akcija čišćenja okoliša škole u PŠ Vinež

Autor: Administrator , 25. 9. 2019. 08:25

U PŠ Vinež je u petak 20.9.2019. bio jedan od onih dana kada je sve bilo u pokretu. Ne samo zbog Tjedna mobilnosti, nego i naše akcije čišćenja okoliša škole.

Lijepom izgledu okoliša naše školice kumuju  roditelji, none, nonići, djelatnici i učenici koji  brinu o urednosti okoliša, a to traje već godinama.

Ponosni smo na naše akcije uređenja školskog okoliša, a velika nam je podrška uvijek i Komunalno poduzeće 1. maj iz Labina.

                                            Zahvalni učenici i djelatnice PŠ Vinež

[više]

Učenici 6.b razreda na edukaciji u Gradskoj knjižnici Labin

Autor: Administrator , 24. 9. 2019. 13:04

Učenici 6.b razreda su u utorak, 24.rujna u pratnji školske knjižničarke posjetili Gradsku knjižnicu Labin i sudjelovali u edukaciji u sklopu Tjedna istarskih knjižnica. Tjedan istarskih knjižnica organizira Društvo bibliotekara Istre kao projekt koji ima  za cilj zagovaranje važnosti knjižnica u zajednici, promoviranje knjižničnih usluga i pružanje raznih knjižničnih usluga korisnicima. Tema prvog Tjedna istarskih knjižnica je informacijska pismenost koja podrazumijeva vještinu pojedinca da pronađe, vrednuje i pravilno iskoristi potrebne informacije.

Naši su šestaši učili kako pretraživati katalog Gradske knjižnice Labin, kako u njemu pronaći željenu knjigu a nakon toga istu naći i na policama knjižnice.

Hvala knjižničarki Ani na zanimljivoj edukaciji i Gradskoj knjižnici Labin što nas je ugostila!

[više]

Promocija Labinske škole rukometa

Autor: Administrator , 20. 9. 2019. 16:14

Tijekom ovog tjedna održana je promocija Labinske škole rukometa za učenike mlađih razreda u našoj matičnoj i područnim školama. Učenice i učenici su se zabavljali kroz razne igre koje su za njih osmislili i vodili labinski rukometaši i rukometašice. 

Dio atmosfere s PŠ Kature pogledajte na fotografijama:

  

[više]

Obilježili smo Dan pomoćnika u nastavi

Autor: Administrator , 17. 9. 2019. 13:28

U ponedjeljak, 16.09.2019. su pedagoginja i psihologinja Škole kratkim prigodnim druženjem s pomoćnicima u nastavi simbolično obilježile Dan pomoćnika u nastavi. Taj se dan obilježava svake godine 16.rujna u Velikoj Britaniji kako bi se osvijestio doprinos koji pomoćnici u nastavi daju svojom potporom školskoj djeci kojima je ista potrebna.

Pomoćnik u nastavi je osoba koja pruža neposrednu potporu učeniku tijekom odgojno-obrazovnoga procesa u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba, u svakodnevnim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima, a sve prema izrađenome programu rada prema utvrđenim funkcionalnim sposobnostima i potrebama svakoga pojedinog učenika te uputama učitelja, stručnih suradnika škole, odnosno stručnoga tima. 

Cilj potpore pomoćnika u nastavi je izjednačavanje mogućnosti učenika u svrhu osiguravanja njemu primjerenog odgoja i obrazovanja s tendencijom osamostaljivanja učenika u školskoj sredini.

U ovoj školskoj godini u našoj su školi zaposlene dvije pomoćnice u nastavi i jedan pomoćnik u nastavi kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo na entuzijazmu i požrtvovnosti u radu te uspješnoj suradnji.

[više]

Predavanje MUP-a i Crvenoga križa o sigurnosti djece u prometu

Autor: Administrator , 16. 9. 2019. 11:54

 

Predstavnici Policijske postaje Labin u našoj školi i ove godine provode akciju "Poštujte naše znakove" s ciljem  zaštite djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života. Predavanje je održano za sve učenike prvih razreda kako bi bili što sigurniji u prometu i kako bi se mogli samostalno kretati od kuće do škole. Uz njih edukaciju za prvaše provode i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Labin koji im čitaju priču "Pomozi medi Jurici-Na putu do škole". Ona upućuje djecu na sigurno ponašanje u prometu, te na postupak pozivanja hitne pomoći.

[više]

U utorak PEDIBUS za učenike PŠ Kature

Autor: Administrator , 12. 9. 2019. 13:04

U povodu Europskog tjedna kretanja obavještavamo zainteresirane učenike i roditelje da će sljedeći tjedan biti organiziran "Hodajući autobus do škole (PEDIBUS)" odnosno pratnja odraslih za učenike PŠ Kature koji pješače do škole, i to u utorak, 17. rujna 2019. Okupljanje je u 7:40 sati na Poligonu Kature. Osigurana je pratnja gradskog redara do područne škole Kature. Učenike će u pješačenju pratiti i volonteri: roditelji i učitelji.

"Hodajući autobus do škole" aktivnost je koju u suradnji s Gradom Labinom i LABIN 2000 organiziramo u Europskom tjednu mobilnosti s ciljem promocije pješačenja do škole.

Pozivamo roditelje i učenike da se priključe!

[više]

Foto-natječajem „POKRENI SE“ počinje Europski tjedan kretanja

Autor: Administrator , 12. 9. 2019. 12:55

Grad Labin i ove se godine prijavio za sudjelovanje na Europskom tjednu kretanja koji započinje u ponedjeljak, 16. rujna, a traje do nedjelje 22. rujna. Slogan kampanje za 2019. godinu glasi “Krećite se s nama“ u kojoj građani umjesto vožnje automobilima mogu odabrati pješačenje, vožnju biciklom, javni prijevoz, ali isto tako koristiti zajednički oblik prijevoza.

Tjedan kretanja započinje u ponedjeljak, 16. rujna potpisivanjem Povelje o sudjelovanju u Europskom tjednu kretanja i objavom Foto-natječaja „Pokreni se“. Foto-natječaj namijenjen je fotografskim amaterima i ljubiteljima fotografije. Foto-natječaj će biti otvoren od 16. do 22. rujna.

U utorak, 17. rujna bit će organiziran "Hodajući autobus do škole (PEDIBUS)" odnosno pratnja redara za učenike Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ - PŠ Kature koji pješače do škole. Ista aktivnost za učenike Osnovne škole Matije Vlačića bit će organizirana u četvrtak, 19. rujna. Učenike će u pješačenju pratiti i volonteri: roditelji i učitelji.

Udruga osoba s invaliditetom s predstavnicima policije i prometnih redara provest će kontrolu parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom i provjera znakova pristupačnosti te akciju nogostup je za pješake. U srijedu se na prometnici ispred Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac održava Biciklijada – klincijada za djecu dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“, a istoga dana Narodni muzej Labin organizira šetnju „Turist u vlastitom gradu – istražite grad „alternativnim rutama“ u jutarnjim satima za učenike i popodnevnim satima za sve zainteresirane građane.

Pješačenje u organizaciji Labin Zdravog grada i Planinarskog društva Skitaci na relaciji Labin Stari grad – Podvinje – Lovronci – Teleferika – riva Rabac planirano je za 21. rujna. Na rivi će se toga dana održati i Dan bez automobila uz predstavljanje labinskih sportskih klubova. Danom bez automobila dodatno će se promovirati riva Rabac kao pješačka zona. U nedjelju 22. rujna održava se gastro-bike tour Terra Albona.

Članovi Gradskog vijeća mladih koji djeluju u okviru Labin Zdravog grada provodit će anketu među građanima o tome što misle o hodanju ili vožnji biciklom u gradu, kakve promjene žele vidjeti i što bi ih moglo uvjeriti da automobil ostave kod kuće. Također, provest će se intervju s osobama koje pješače na posao, koriste javni prijevoz, bicikl ili dijele prijevoz.

U ponedjeljak, 23. rujna će se održati akcija "Sigurno i vješto u prometu" – Hrvatskog autokluba (HAK) i Policijske postaje Labin na poligonu autoškole.

Osim toga dječji vrtići i osnovne škole održat će takmičarske i štafetne igre, vježbe na spravama, na livadama i na dvorištima, pješačenja, upoznavanje djece s vještinama juda, izvođenje plesnih koraka uz različite vrste glazbe, posjet gradskom stadionu i sportskoj dvorani, obilježit će Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača.

U provođenje aktivnosti uključeni su dječji vrtići Pjerina Verbanac i Gloria, osnovne škole Matije Vlačića i Ivo Lola Ribar, Srednja škola Mate Blažine, Centar „Liče Faraguna“, Narodni muzej Labin, Policijska postaja Labin, Hrvatski autoklub, Sportska zajednica Grada Labina, Bike Centar Rabac, Labin 2000, Planinarsko društvo Skitaci, Udruga osoba s invaliditetom, KP 1. Maj Labin i ostali sudionici.

[više]

Škole za Afriku i Aziju - zahvala za donaciju

Autor: Administrator , 10. 9. 2019. 11:18

Poštovane gđo Tefik-Baćac i gđo Stemberger,

ovim vam se putem želim od srca zahvaliti na donaciji i podršci UNICEF-ovom radu i programima Škole za Afriku i Škole za Aziju koji su usmjereni na ostvarivanje dobrobiti najranjivije djece Afrike.

Vaša donacija od velike je važnosti da djeci u Burkini Faso i Bangladešu omogućimo sigurnije i sretnije odrastanje pružajući im pristup obrazovnim aktivnostima.

Za mnogo djece u Africi i Aziji odlazak u školu i bezbrižna igra s vršnjacima nedosanjani su san. Donacija vaše škole pomaže u stvaranju boljih životnih uvjeta za djevojčice i dječake Burkine Faso i Bangladeša te im pruža priliku za kvalitetno obrazovanje i sigurnu igru s vršnjacima. Time ste pomogli u ostvarivanju snova mnogobrojne djece.

Također, provedbom ovog programa, učenici u vašoj školi imali su priliku učiti o solidarnosti, humanosti i poštivanju različitosti.

Učenicima i djelatnicima OŠ Ivo Lola Ribar želimo puno uspjeha u daljnjem radu i organiziranju ovakvih i sličnih aktivnosti za podizanje svijesti o važnosti obrazovanja za svako dijete i prikupljanje pomoći za djecu u Africi i Aziji.

Još vam jednom od srca zahvaljujem na vašem angažmanu koordiniranja i provođenja aktivnosti u sklopu programa Škole za Afriku i Aziju. Radujemo se nastavku naše vrijedne suradnje i u sljedećoj školskoj godini u kojoj ćemo svoja nastojanja usmjeriti u stvaranje obrazovnih mogućnosti za djecu Madagaskara!

Uz iskrene zahvale i tople pozdrave,

Ivana

Ivana Delač

SFA and Volunteer Coordinator

Tel: +385 1 3031 646; Fax: +385 1 2442 662; e-mail: idelac@unicef.org  

United Nations Children’s Fund

Office for Croatia, Radnička cesta 41/VII, 10000 Zagreb, Croatia

Donacija naše škole UNICEF-u za program Škole za Afriku u šk.god. 2018./2019. je

 2.470,45 Kn.

Zahvaljujemo se još jednom svim učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima naše škole na uključivanju u projekt.

Kordinatorice Katija Tefik – Baćac i Ester Stemberger

[više]

Dobrodošli, prvašići!

Autor: Administrator , 10. 9. 2019. 08:58

I ove su godine učenici drugih i trećih razreda pripremili svečani program za prijem prvašića. Veselim su programom zaželjeli dobrodošlicu novim učenicima. Ove je godine u našu školu upisan 71 prvašić: u matičnoj školi 25, PŠ Kature 20, PŠ Vinež 19, a u PŠ Vozilići njih 7. Prvašiće i njihove roditelje pozdravili su ravnatelj škole, gospodin Miro Alilović, pročelnik za društvene djelatnosti, gospodin Borjan Batagelj te učiteljice, voditeljice područnih škola, a dočekale su ih i njihove učiteljice koje će ih voditi naredne četiri godine: učiteljica Tatjana Blašković u matičnoj školi, Elide Stemberga u PŠ Kature, Gordana Dropulić u PŠ Vinež te Tatjana Stepčić u PŠ Vozilići. Iskrenu dobrodošlicu želimo i učenicima koji su ove godine krenuli u peti razred. Njih će voditi razrednice: Jasmina Beloč (5.a), Ankica Stepančić (5.b) te Anessa Alagić Negri (5.c).

Svima od srca želimo dobar početak i uspješnu školsku godinu!

[više]

Nova školska godina započinje 9.rujna 2019.

Autor: Administrator , 7. 9. 2019. 09:17

Dragi učenici i roditelji,

Školska godina 2019./2020. počinje u ponedjeljak, 9. rujna 2019.g. Školski kalendar pogledajte OVDJE.

 

Svečani prijem učenika prvih razreda održat će se istog dana prema sljedećem rasporedu:

        9.00 matična škola

9.30 - PŠ Vinež

  10.00 – PŠ Kature

 10.30– PŠ Vozilići

 

Učiteljice:

matična škola  – Tatjana Blašković

PŠ Vinež         -  Gordana Dropulić    

PŠ Kature       -  Elide Stemberga

PŠ Vozilići       -  Tatjana Stepčić

Želimo vam uspješnu novu školsku godinu!

[više]

Obavijest roditeljima učenika 1. i 5. razreda u šk.god.2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 8. 2019. 10:26

Za roditelje učenika prvih razreda, roditeljski sastanak održat će se 29.08.2019. u 18,00 sati u matičnoj školi za sve učenike matične i područnih škola. U privitku se nalazi popis drugih obrazovnih materijala za 1.razred koje osiguravaju roditelji.

U privitku se nalazi popis drugih obrazovnih materijala za 5.razred koje osiguravaju roditelji. Sve ostale potrebne informacije o "Školi za život" dat će ravnatelj škole roditeljima u ponedjeljak 09.rujna 2019. u 8,00 sati, nakon prijema petaša. Stoga molimo da jedan roditelj bude u pratnji svog djeteta.

 

[više]

OBAVIJEST - Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi/stručno komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u razvoju

Autor: Administrator , 9. 8. 2019. 09:11

Obavještavamo vas da je u sklopu projekta „INkluzivne škole 5+“  koji se provodi u okviru instrumenta  „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“ temeljem poziva UP.03.2.1.03 Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ Labin kao partner u projektu raspisala Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi/stručno komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u razvoju za radno mjesto Pomoćnik u nastavi za 3 osobe. Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz Javnog poziva moraju biti zaprimljene najkasnije do 16. kolovoza 2019. godine.

Javni poziv dostupan je u kategoriji Natječaji.

[više]

Obavijest – udžbenici i drugi obrazovni materijali za šk.god.2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 8. 7. 2019. 10:56

Za školsku godinu 2019./2020. udžbenici  su besplatni za učenike svih razreda osnovne škole iz svih nastavnih predmeta, osiguravaju ih Ministarstvo znanosti  i obrazovanja te Grad Labin (prošlogodišnji udžbenici koji se i dalje koriste u 2.,3.,4.,6.,7. i 8.raz.).

Škola je prema Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu donijela Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala.

Radne bilježnice i drugi obrazovni materijal kupuju roditelji. U privitku je popis za radne bilježnice 2.,3.,4. razreda te radne bilježnice, radne materijale i likovne mape 6.,7. i 8.razreda.  Materijal s tog popisa roditelji samostalno naručuju do početka školske godine. Udžbenik iz informatike se mijenjao u svim razredima i za informatiku nije potrebno naručivati radnu bilježnicu. Likovne mape i drugi potreban obrazovni materijal u mlađim razredima (2.,3. i 4.raz.) naručit će se nakon dogovora učiteljica s roditeljima početkom školske godine.

Za 1. i  5. razred koji ulaze u frontalnu kurikularnu reformu („Škola za život“) radne bilježnice i drugi obrazovni materijali naručivat će se nakon dogovora s roditeljima početkom rujna.

[više]

Najuspješniji s natjecanja u Gradskoj knjižnici i na Cresu

Autor: Administrator , 6. 7. 2019. 12:40

Grad Labin je u suradnji sa Školom organizirao prijem najuspješnijih s natjecanja u Gradskoj knjižici Labin susretom s Gradonačelnikom 10.6. koji ih je nagradio prigodnom knjigom. Čestitao im je na postignutim uspjesima i ostvarenim rezultatima te zahvalio učenicima i učiteljima na trudu koji ulažu. Naglasio je kako uspjeh svakog od njih iznimno raduje jer potvrđuje kvalitetan rad u školama, ali je i izvrsna promocija grada.

Grad Labin nagradio najuspješnije učenike i mentore s ovogodišnjih natjecanja i izletom na otok Cres uz cjelodnevno druženje i piknik. 12.6.

Najuspješniji učenici na natjecanjima šk.god.2018./2019.

Županijska natjecanja:

1.mjesto:

Roan Rašuo – geografija

(mentor:Ondina Franković)

Nataša Mišon- matematika

(mentor: Ivan Špodnjak)

2.mjesto:

Karlo Strel – kemija

(mentor :Marija Karužić)

Karlo Strel – fizika

(mentor:Davorka Buić)

Vjeronaučna olimpijada (ekipno)

Patrik Vozila

Ivan Mohorović

Ivana Desović

Ema Ljuna 

(mentor:Đeni Vojić)

3.mjesto:

Selina Karić – islamski vjeronauk

( mentor:Hazim Bećirović)

Crveni križ/Prva pomoć

Općinsko –gradsko: 1.mj.

-Noemi Juričić

-Monika Tenčić

-Nataša Mišon

-Sunčica Goričanec

-Elena Juretić

-Paola Paliska

(mentor: Ana Dundara Pajić)

 

MEĐUŽUPANIJSKO natjecanje: 2. mjesto

 

DRŽAVNA  NATJECANJA:

 

Nataša Mišon – matematika

(mentor:Ivan Špodnjak)

Karlo Strel – kemija

(mentorica:Marija Karužić)

Roan Rašuo –geografija

(mentorica:Ondina Franković)

 

Novigradsko  proljeće- državna  smotra : sudjelovanje

Mihael Petrović, Noemi Juričić , Ivana Desović, Sara Milevoj,

Sunčica Goričanec

Sportska natjecanja: mentor- Doris Belušić

Kros (Ž)  - županijsko natjecanje  - Rovinj, 30.10.2018.

Nastupale: Rebecca Files, Renata Milevoj, Ema Mešanović, Leonarda Josipović

*Osvojeno 2.mjesto.

Kros (M) – županijsko natjecanje  - Rovinj, 30.10.2018.

Nastupali: Niko Franković, Roan Rašuo, Gabriel Vozila, Patrik Horvat

*Osvojeno 1.mjesto.

Kros (M) – državno natjecanje – Poreč, 24./25.03.2019.

Nastupali: Niko Franković, Noel Franković, Gabriel Vozila, Patrik Horvat

*Osvojeno 13.mjesto.

Rukomet (M) – Labin, 28.02.2019.  - osvojeno 2.mjesto

Nastupali: Niko Franković, Gabriel Vozila, Antonio Matošević, Mirza Bijelić, Ivan Batelić, Mihael Petrović, Davor Glončak, Noel Franković, Ivan Slavko Mikleuš, Demian Kos, Colin Suvajac, Karlo Strel, Mateo Matošević, Ivan Dundara, Roko Franković, Anel Velagić

[više]

Prva godina rada edukacijskog rehabilitatora te nastavak projekta "Inkluzivne škole 5+"

Autor: Administrator , 5. 7. 2019. 12:25

U ovoj se školskoj godini nastavlja projekt „Inkluzivne škole 5+“  koji omogućava pomoćnike u nastavi za učenike kojima su isti potrebni. Grad Pazin je nositelj ovog projekta u suradnji s partnerima Gradom Labinom, Gradom Porečom, Gradom Rovinjom i Gradom Umagom – osnivačima odgojno-obrazovnih ustanova . Projekt se financira u okviru instrumenta  „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“ temeljem poziva UP.03.2.1.03 Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Od ove je školske godine započeo program rada edukacijskog rehabilitatora u dječjim vrtićima i osnovnim školama u Labinu. Program financira Grad Labin u okviru projekta Labin Zdravi grad, a provode ga dvije edukacijske rehabilitatorice uz pomoć i na zahtjev stručnih suradnika škola i vrtića. Krajem 2018. godine u programa financiranja uključuju se i općine Labinštine - Raša, Sv. Nedelja i Kršan koje financiraju korisnike svojih općina, a polaznici su škola/vrtića na području grada Labina.

Vijest i fotografija preuzete s mrežnih stranica Labin Zdravog Grada. 

[više]

Posljednja godina projekta PATHS-RASTEM

Autor: Administrator , 5. 7. 2019. 12:23

Radnim sastankom s voditeljicom Labin Zdravog grada Vesnom Blažina Hatić završila je još jedna godina primjene PATHS-RASTEM programa u labinskim osnovnim školama „Ivo Lola Ribar“ i Matije Vlačića. Naime, s ovogodišnjim četvrtašima osnovnih škola završila je primjena 12-godišnjeg programa koji je učiteljima omogućavao da u nastavi rade na razvijanju samokontrole, emocionalne svijesti i vještina rješavanja problema u međuljudskim odnosima kod djece. Program se s jednom generacijom učenika provodio u trajanju od četiri godine, a provodile su ga učiteljice razredne nastave koje su bile educirane za primjenu istog. Škole su uz podršku Grada Labina, Labin Zdravog grada u  program uključene od 2007. godine. Tada je implementiran u okviru šireg projekta Zajednice koje brinu Upravnog odjela za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Istarske županije te Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

PATHS-RASTEM u školskoj u školskoj godini 2018./2019. primjenjivale su učiteljice Tatjana Blašković, Gordana Drupulić i Elide Stemberga u OŠ „Ivo Lola Ribar“ te Nevija Golja i Martina Augustinović u OŠ Matije Vlačića uz podršku stručnih suradnica Hane Šiljan Bembić i Elide Živić.

Vijest i fotografije preuzete s mrežnih stranica Labin Zdravog grada.

[više]

Oproštaj osmaša

Autor: Administrator , 2. 7. 2019. 14:31

   U utorak, 02.07.2019. naša se škola oprostila s još jednom generacijom osmaša. Prigodnim programom oprostili su se od svojih učiteljica razredne nastave i produženog boravka, razrednica, učitelja, ravnatelja i svih ostalih djelatnika škole koji su ih pratili tijekom školovanja. Svaki razred se predstavio pjesmom o svojim učenicima ili pak videouratkom o svojoj školskoj svakodnevici. Podijelili su s nama svoja razmišljanja, a talentirani svirači su se predstavili na harmonici i klaviru. Učenici David Vorano, Karlo Strel, Roan Rašuo, Mihael Petrović, Anika Milevoj, Rebecca Files i Simone Verbanac nagrađeni su od Učiteljskog vijeća zbog odličnog uspjeha i izvrsnog vladanja tijekom osmogodišnjeg školovanja s prosjekom ocjena 4,8 i više. Nagradu im je u ime ravnatelja škole, Mire Alilovića uručila pedagoinja Ester Stemberger. Ponosni smo i na učenike koji su svih osam godina imali odličan uspjeh, a to su: Petar Vorano, Katarina Gobo, Veronika Saina, Demian Kos, Niko Franković i Nika Šurković. Čestitke svima! Priredba je završila zajedničkom pjesmom naših osmaša nakon čega je uslijedila svečana podjela svjedodžbi s njihovim razrednicama Jasminom, Ankicom i Anessom. Ovim putem želimo sve najbolje dragim osmašima, neka prate svoje snove i ostvare svoje želje uz nadu da će našu školu zauvijek nositi u srcu. Sretno!

"Ljudi će zaboraviti što ste rekli.

Ljudi će možda zaboraviti što ste učinili.

Ali nikada neće zaboraviti kakve ste osjećaje u njima pobudili."

[više]

Odabrani udžbenici za 1.,5. i 7.raz. (Fizika, Kemija i Biologija) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 1. 7. 2019. 13:08

Popis novoodabranih udžbenika za razrede u koje se uvodi frontalna kurikularna reforma (svi udžbenici 1. i 5.razreda i u 7.razredima za predmete Kemija, Fizika i Biologija) nalazi se u privitku. Udžbenike financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Popis ostalih odabranih obrazovnih materijala bit će objavljen do 15.07.

[više]

Pozivnica za roditelje osmaša

Autor: Administrator , 28. 6. 2019. 13:08

Čast nam je pozvati Vas na priredbu i podjelu svjedodžbi povodom «Oproštaja osmaša» koja će se održati u utorak, 2.7. s početkom u  9:00 sati u  školi

Veselimo se Vašem dolasku!

Ravnatelj:

Miro Alilović, prof.

[više]

„KREATIVNO LJETO U KNJIŽNICI “

Autor: Administrator , 28. 6. 2019. 11:16

Ljetne likovno-kreativne radionice za osnovnoškolce

 u Gradskoj knjižnici Labin

 

Gradska knjižnica Labin i ove godine za mlade kreativce organizira zanimljive likovno-kreativne radionice te poziva sve zainteresirane osnovnoškolce da svoje slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika provedu u Knjižnici.

Uz neizostavno druženje, cilj radionica je, kroz uporabu raznolikih likovnih materijala i tehnika, poticati kod djece radoznalost, samopouzdanje, želju za eksperimentiranjem, a posebno razvoj kreativnosti, kao i usvajanje novih vještina.

Radionice će se održavati od 9. 7. do 30. 8. 2019. godine, utorkom i četvrtkom u polivalentnoj dvorani Knjižnice od 10 do 11.30 sati, a tema ovoga ljeta je „Čudesni divlji svijet“. Prva radionica zakazana je za utorak, 9. 7. 2019. s početkom u 10 sati.

Sudjelovanje  djeteta na radionicama potrebno je prijaviti na broj telefona 852-257 ili osobno u Knjižnici.

Radionice će voditi Alison Ivašić, studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Radionice će biti fotografirane. Informacije o prikupljanju i obradi osobnih podataka u vezi s provođenjem radionica dostupne su na sljedećem linku:

https://gklabin.blob.core.windows.net/documents/7RV0HI6UR6QHJAUY8CDS8JH5VIBM4V.pdf

Sudjelovanje je besplatno!

Dobro nam došli!


[više]

Jadransko more – onečišćenje i zaštita Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 6. 2019. 12:12

U školskoj godini 2018./2019. realiziran je eko projekt „Jadransko more – onečišćenje i zaštita“. Ciljevi projekta su:

 - upoznati učenike s problemima onečišćenja mora

– uočiti koji su najčešći otpaci koji završavaju u moru

 - uočiti utjecaj otpadaka na živa bića u moru

- poticati učenike na razmišljanje o načinima djelovanja – zaštite mora od onečišćenja

Učenici su saznali da se procjenjuje da oko osam milijuna tona plastike završi u svjetskim morima. More zagađuju izvodi kanalizacije, otpadne vode brodova, a velik dio otpada dolazi s kopna.

Najčešće vrste otpada u Jadranu su: papir, staklo, plastika, drvo, metal, odjeća, guma.

 Vrijeme potrebno da se otpad razgradi:

 plastična vrećica: 10-20 g,

cigareta: 10 g, 

plastični pribor: 100-1000g

kartonska kutija : 2 mjeseca…

Oko 90% svjetske ribe, pa tako i jadranske, zagađeno je plastikom. Mikročestice plastike pripremom i konzumacijom ribe unosimo u organizam.

Masovni turizam koji se razvija kod nas ne ide u korist ovim podacima.

Iako se u posljednje vrijeme sve više govori o zabrani uporabe plastike, pojedine zemlje poduzimaju i ozbiljne korake, promjene moraju krenuti od pojedinaca. Koševi za smeće se nalaze na svakom koraku, a ako ga i nema, smeće se ne baca i ne ostavlja na plaži nego pokupi i nosi do najbližeg koša za smeće. Boce, vrećice, plastični omoti koje ostavimo na plaži najvjerojatnije će završiti u moru, a time u hranidbenom lancu u moru, te konzumacijom morskih plodova u našem organizmu. O tome moramo razmišljati svaki put kad nam bude teško pokupiti smeće za sobom.

Projekt je ostvaren kroz nekoliko predavanja, prezentacija i slika o problemu plastike u moru. Učenici su upoznati i s ekološkim incidentom koji se dogodio 2018. g u Trgetu, te su osmislili pitanja za intervju s gospodinom  koji se nalazio na licu mjesta. Posjetili smo Trget, te saznali što se točno događalo. Intervju možete pročitati OVDJE.

U planu je bilo i čišćenje plaže, ali je zbog lošeg vremena odgođeno, te će biti realizirano početkom sljedeće školske godine.

U projektu su sudjelovali učenici petih i šestih razreda (12) članovi Eko grupe.

Nositelji projekta: Ana Durbić Malinarić  (voditeljice Eko grupe), Hana Šiljan Bembić (šk. psiholog) i Ester Stemberger (šk. pedagog)

[više]

Obavijest - eRačuni

Autor: Administrator , 19. 6. 2019. 09:02

Klasa: 401-01/19-01/

Urbroj: 2144-16-19-01-1

Labin,17.06.2019.

 

DOBAVLJAČIMA

-SVIMA-

Predmet:Obavijest, eRačuni

                -daje se

Poštovani,

Obavještavamo Vas da je Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ Labin obveznik provođenja javne nabave.

Prema članku 6. Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (NN 94/2018), počevši od

01.srpnja 2019. godine od strane dobavljača više neće biti dopušteno zaprimanje računa,

predračuna, odobrenja i terećenja u papirnatom obliku putem pošte ili skeniranih putem e-maila.

Napominjemo da je sukladno čl. 6. st. 2. Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi  obvezno zaprimanje i izdavanje isključivo eRačuna i prateće isprave koji su sukladni EU normi poslani putem informacijskog posrednika.

Škola će zaprimati račune koji su dostavljeni isključivo putem FINA web aplikacije servis eRačun za državu,centralne platforme za razmjenu eRačuna .

 Molimo Vas da poduzmete sve potrebne aktivnosti kako bi se od dana 1. srpnja 2019. godine pa nadalje izbjegnule poteškoće sa zaprimanjem i plaćanjem računa.

S poštovanjem,

 

Ravnatelj škole:

Miro Alilović, prof.

[više]

Raspored dopunskog rada za šk. god. 2018./2019.

Autor: Administrator , 19. 6. 2019. 08:05

 

Raspored dopunskog rada za šk. god. 2018./2019.

Danaja Glavičić – matematika – 5.b , 5.c , 6.b

Petak , 21.6.  od  8.00-10.20 sati

Ponedjeljak ,24.6.  od 8.00-10.20 sati

Petak , 28.6.  od  8.00 – 10.20 sati

Danaja Glavičić – fizika  - 7b , 8a

Petak , 21.6.  od  10.45-13.05 sati

Ponedjeljak – 24.6   od  10.45 – 13.05 sati

Petak , 28.6.   od  10.45-13.05 sati

Ivan Špodnjak –matematika  -  7a,7b,8a,8c

Petak , 21.6.  od  8.00-10.20 sati

Ponedjeljak ,24.6.  od 8.00-10.20 sati

Srijeda , 26.6. od 8.00 – 10.20 sati

četvrtak , 27.6.  od  8.00 – 10.20 sati

Karmen Brenčić – matematika - 5.a,6.a,8.b

 • 21.6.; 24.6.; 26.6; 27.6. – od 8.00 -10.20

Alenka Miletić Švić – povijest – 6.a

 • 21.6.; 24.6.; 26.6; 27.6. – od 10.30 – 12.00

Anamarija Krezić – povijest - 7.a

 • 21.6.; 24.6.; 26.6; 27.6. – od 10.30 – 12.00

Jadranka Zulijani – 8.b

 • 21.6.; 24.6.;  27.6. – od 10.30 – 12.00
[više]

Učenici PŠ Vozilići nagrađeni su Napuhankom za svoj trud na projektu "Zdrovlje će te služit ali našu medežiju moraš duron jes i pit."

Autor: Administrator , 17. 6. 2019. 08:32

Učiteljice su svoje učenike za kraj školske godine za uloženi trud na projektu nagradile Napuhankom. Učenici su sudjelovali na Festivalu samoniklog bilja te je dobrovoljni prilog kojeg su dobili izložbom svojih radova utrošen na druženje s roditeljima i uživanje u Napuhanku i pizzi. Zahvaljujemo se od srca svim roditeljima na pripremljenim kolačima, čevapima, piću i ugodnom druženju. 
 
Učiteljice PŠ Vozilići
 
 
[više]

Obavijest - vrijeme realizacije odmora za učenike u šk.god.2019./2020.

Autor: Administrator , 14. 6. 2019. 11:21

Istarska je županija kao osnivač 25 Oš i 21 SŠ, zajedno sa svim gradovima osnivačima OŠ (Pula, Rovinj, Poreč, Umag, Pazin i Labin), odabrala jednoobrazni način realizacije odmora - „Model 4.“ (iz članka 4. stavak 1. točka 4. Odluke):

 „ 4. Jesenski odmor za učenike počinje 30. listopada 2019. godine i traje do 31. listopada 2019. g. s tim da nastava počinje 4. studenoga 2019. godine.

Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine, s tim da nastava počinje 2. ožujka 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.“

 Nastava počinje 9. rujna 2019. g., a završava 17. lipnja 2019. g.

[više]

Uvodnom konferencijom započeo projekt „Usmjeri se“

Autor: Administrator , 14. 6. 2019. 10:43

Naša je škola zajedno s Srednjom školom Mate Blažine partner Gradu Labinu na EU projektu „Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškolaca s područja Labinštine“ odnosno „Usmjeri se“ koji je započeo s provedbom u ožujku i trajat će do 2021. godine. Suradnik na projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje, a u projektne aktivnosti bit će uključena i OŠ Matije Vlačića Labin. Ukupna vrijednost projekta je 775.913.62 kune i 100 posto se financira bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Svrha projekta je pružiti novi model aktivacije mladih i učenika osnovne škole na tržištu rada koji bi na razini lokalnih partnerstava za zapošljavanje omogućio stjecanje novih znanja i efikasnih praksi za preveniranje nezaposlenosti mladih te jačanje njihovih kapaciteta za zapošljavanje i samozapošljavanje.

Projektom se utječe na usmjeravanje mladih nezaposlenih i učenika u zanimanja za koja imaju najjače kapacitete te se time jača potencijal lokalne zajednice za dobivanje kvalitetnijeg kadra.

Pravovremenim se informiranjem i usmjeravanjem u deficitarna zanimanja i samozapošljavanje prevenira nezaposlenost mladih i učenika na lokalnom tržištu rada, jer uz stručnu potporu u procesu profesionalne orijentacije stvaraju realnija očekivanja kod odabira određenog zanimanja.

Projekt je namijenjen učenicima koji će u šk.god.2019./2020. biti u sedmom razredu. Kroz program profesionalnog savjetovanja upoznat će vlastite kapacitete, ponude zanimanja i obrazovnih smjerova te kroz posjete realnom sektoru i karijerne radionice steknuti realniju sliku o zanimanjima.

Upravo su ti učenici zajedno sa svojim razrednicima i predstavnicima obje škole sudjelovali 11.lipnja na uvodnoj konferenciji projekta u restoranu Srednje škole Mate Blažine Labin. Projektne aktivnosti, facebook i web stranicu projekta te suradnju s gospodarstvenicima predstavili su gosp. Borjan Batagelj, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina, ujedno i voditelj projekta te gosp. Alek Dragojević, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte. O važnosti ovog projekta za Grad Labin i labinske škole govorili su Gradonačelnik Grada Labina, gosp.Valter Glavičić, i ravnatelj labinske srednje škole gosp.Čedomir Ružić. Start projekta simbolično je obilježen i prvom „live“ objavom na Facebook stranici projekta.

[više]

„Humanost na djelu“

Autor: Administrator , 14. 6. 2019. 10:33

Prekrasna i hvalevrijedna ideja koja se izrodila iz dječje želje da se nekome pomogne realizirana je ovog tjedna na labinskoj tržnici. Učenici su tijekom drugog polugodišta u produženom boravku izrađivali svakakve stvarčice: ogrlice, narukvice, oslikane staklenke, likovne radove...., s namjerom da iste prodaju i priloge doniraju potrebitima. Divno je bilo vidjeti učenike koji su prodaji pristupili iznimno profesionalno. Njihova želja za pomaganjem nadišla je početni strah od neuspjeha i sve je završilo iznimno dobro. Zahvaljujem se najprije ravnatelju i stručnoj službi škole bez kojih ovaj projekt ne bi bio realiziran. Također, velike zahvale upućujem roditeljima koji su nam bili od velike pomoći. I na kraju, veliko hvala svim a koji su donirali svoj novac kako bi pomogli potrebitima.

[više]

Zadnji dan nastave

Autor: Administrator , 14. 6. 2019. 09:49

Zadnji je dan nastave kojem se tradicionalno najviše vesele osmaši sa svojim razrednicama:

[više]

OBAVIJEST RODITELJIMA/SKRBNICIMA O VRAĆANJU BESPLATNIH UDŽBENIKA KOJE JE FINANCIRALA OPĆINA KRŠAN U PŠ VOZILIĆI

Autor: Administrator , 13. 6. 2019. 14:29

Poštovani roditelji/skrbnici ,

molimo Vas da vratite udžbenike i CD-e u PŠ Vozilići koje ste besplatno dobili od Općine Kršan za šk. god. 2018./2019.

Udžbenike možete predati u PŠ Vozilići  dana 14.-19.06. 2019. godine u  vremenu

od 9.00 - 12.00 sati.

Molimo da ostavite svoje kontakt podatke kako bi Vas učiteljice mogle kontaktirati o preuzimanju

novih udžbenika  za šk. god. 2019./2020. Razmjenu udžbenika izvršite isključivo u prostorijama PŠ Vozilići  zbog  vođenja  evidencije  o  istom.

Zahvaljujemo na suradnji!

Ravnatelj:

Miro Alilović,prof.

[više]

PŠ Kature i PŠ Vinež sudjelovali u manifestaciji "Sportom od malih nogu"

Autor: Administrator , 13. 6. 2019. 10:17

Nogometni klub "Iskra" Vinež ugostio je 12. lipnja učenike PŠ Kature i PŠ Vinež  na manifestaciji "Sportom od malih nogu". Učenici su se zabavljali u raznim sportskim aktivnostima od potezanja konopa, graničara, prelaženja poligona do nezaobilaznog nogometa.

Vijest i fotografija preuzete s Facebook stranice NK “ Iskra“ Vinež.

[više]

Upisi u prvi razred OŠ

Autor: Administrator , 11. 6. 2019. 10:17

REPUBLIKA  HRVATSKA

URED DRŽAVNE UPRAVE U ISTARSKOJ ŽUPANIJI

Služba za društvene djelatnosti

ISPOSTAVA  LABIN

 

P  O  Z  I  V

 za upis djece u prvi razred

osnovne škole  

 

 P  o  z  i  v  a  j  u      s  e

roditelji odnosno skrbnici djece, dorasle za upis u I. razred osnovne

škole u školskoj godini 2019./2020.  da upišu dijete u pripadajuću školu

        Vrijeme upisa :   od 13.  lipnja do  19. lipnja 2019. godine

                                                od  9.00  -  12.00  sati

[više]

Strukovna škola Pula prezentirala zanimanja osmašima

Autor: Administrator , 10. 6. 2019. 11:29

Djelatnice Strukovne škole Pula posjetile su našu školu, kako bi upoznale osmaše sa trogodišnjim i četverogodišnjim smjerovima koje njihova škola nudi. 24 učenika naše škole prisustvovalo je prezentaciji na kojoj su mogli čuti osnovne informacije o sljedećim zanimanjima: Tehničar nutricionist, Mesar, Kozmetičar, Pekar, Frizer i Stolar.

Upoznali su se s posebnostima škole, aktivnostima i projektima koje škola nudi, poput Eu projekta „Zdrav život i ljepota“. Valja napomenuti da se trogodišnji programi Strukovne škole Pula provode prema jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za obrtnička zanimanja što znači da će učenici, uz redovno obrazovanje u školi, na praktičnu nastavu ići kod poslodavaca (obrtnika). Škola i obrtnik zajedno prate, vrednuju i ocjenjuju učenike u procesu stjecanja kvalifikacije. Brojni su primjeri gdje poslodavci zadrže učenike koji su kod njih odradili praksu, pa nerijetko ugovor o naukovanju „preraste“ u ugovor o radu.

Učenici koji su prisustvovali prezentaciji dobili su letke s potrebnim informacijama. Svi zainteresirani, također mogu posjetiti web stranicu ss-strukovna-pu.skole.hr škole na kojoj mogu pronaći sve potrebne informacije ili mogu nazvati školu.

[više]

Realizacija projekta „Sigurnost djece prilikom korištenja el.medija i prevencija nasilja

Autor: Administrator , 10. 6. 2019. 11:18

Tijekom drugog polugodišta realiziran je školski projekt „Sigurnost djece prilikom korištenja el.medija i prevencija nasilja“ čije su nositeljice školska psihologinja i učiteljice informatike.

Školska je psihologinja u trećim i četvrtim razredima održala tematske radionice i predavanja. S učenicima u trećim razredima je pričala o razlici između vršnjačkog sukoba i zlostavljanja, o vršnjačkom nasilju općenito, njegovim vrstama i posljedicama, kako se zaštititi te kome se mogu obratiti za pomoć. U četvrtim je razredima poseban naglasak stavljen na sigurnost prilikom korištenja različitih elektroničkih medija te prednosti i opasnosti suvremenih medija kroz različite primjere. Učenici mlađih razreda već uvelike koriste elektroničke medije, većinom za igranje video-igara te on-line komunikaciju pa su im ove teme jako zanimljive i spremno se uključuju u diskusiju sa svojim primjerima i različitim pitanjima. S učenicima šestih razreda zajedno s učiteljicom infomatike održala je radionice na temu prekomjernog korištenja medija.

S roditeljima učenika trećih razreda šk. je psihologinja održala roditeljske sastanke na temu „Djeca i mediji – kako ih zaštititi“ te se pridružila školskoj pedagoginji na roditeljskom sastanku u sedmim razredima na temu „Ovisnosti“. Uz razgovor o ovisnosti o alkoholu, cigaretama i drogama dotakle su se i teme ovisnosti o elektroničkim medijima, video-igrama, društvenim mrežama. Roditeljima su pokazale rezultate ovogodišnje ankete koju su provele u Mjesecu borbe protiv ovisnosti u 7. i 8.raz. Podržavajuć i topao odnos roditelja i djece uz jasne i dosljedne granice te pružanje dobrog primjera najvažniji je doprinos prevenciji ovisnosti i drugih teškoća u ponašanju kod djece i mladih.

Učiteljice informatike obilježile su raznim aktivnostima s učenicima Dan sigurnog Interneta. Više o ovoj aktivnosti pogledajte OVDJE.

S učeničkim radovima škola je sudjelovala na dva natječaja:  „Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu“ i „Natječaj za izbor najboljeg crteža na temu zaštite djece na internetu.

[više]

Slikovnice na engleskom jeziku

Autor: Administrator , 10. 6. 2019. 09:46

Tijekom drugog obrazovnog razdoblja učenici drugih razreda PŠ Vinež i PŠ Kature izradili su svoje prve slikovnice na engleskom jeziku.

Na satovima engleskog jezika uvijek se povezuju nastavni sadržaji s konkretnim primjerima iz života. Učenici su izradili prvu slikovnicu „This is me and my best friend“ u kojoj su predstavili sebe i svog najboljeg prijatelja, dok je druga slikovnica nosila naziv „Our families“  gdje su učenici predstavili svoju obitelj, izradili obiteljsko stablo i opisali članove svoje obitelji.

Uspješni radovi učenika zaslužuju i posebnu prezentaciju pa su izradili razredne slikovnice. Razredne slikovnice putovale su svakodnevno od kuće do kuće, te smo na taj način uključili i roditelje koji su na posebnoj stranici namjenjenoj samo njima, svojim prijedlogom, komentarom ili pohvalom upotpunili slikovnicu.

 Učiteljica engleskog jezika Katija Tefik-Baćac

 

[više]

Nadija Mišon osvojila 2. mjesto na Natječaju za izradu likovnih, literarnih i foto radova

Autor: Administrator , 7. 6. 2019. 13:09

Nadija Mišon, učenica 3. razreda PŠ Vinež, dobila je priznanje za osvojeno 2. mjesto u kategoriji likovnih radova učenika i učenica od 1. do 4. razreda osnovne škole. Tema rada bila je katastrofa i snaga sustava civilne zaštite, a Nadijina mentorica bila je njena učiteljica Đurđica Martinčić.

Uz Priznanje, Nadija je dobila i igru "Zemlja rizika", u kojoj je uživao čitav razred.

[više]

Teatar Naranča ponovno u našoj školi

Autor: Administrator , 6. 6. 2019. 13:59

U četvrtak 6. lipnja, Teatar Naranča posjetio je učenike nižih razreda OŠ “Ivo Lola Ribar“ Labin i PŠ „Vinež“. U područnoj školi Vinež, predstava „Istarske štorije“, odigrala se na školskom igralištu. Na predstavi je uz učenike sudjelovao i vrtić Vinež.

U matičnoj školi, predstava na temu istarskih legendi, održala se u školskoj knjižnici. Na predstavi su sudjelovali učenici 2., 3. i 4. razreda. Predstava je bila veoma zabavna, vesela i šaljiva te nas je poučila da je važno čitati knjige kako bismo se upoznali s narodnim pričama i legendama.

[više]

OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin nastavlja s realizacijom projekta „Zaštita zubi“

Autor: Administrator , 31. 5. 2019. 08:52

U sklopu promicanja važnosti oralne higijene te naglašavanja koliko ona utječe na sveukupno zdravlje, dr. stomatologije Božena Vutuc Franković održala je učenicima niz predavanja.

Tako su mogli čuti i vidjeti, pa i sami se okušati na modelu, kako se pravilno četkaju zubi, zašto je i koliko puta dnevno potrebno prati zube, zbog čega su zubi toliko važni te kakav je osmijeh najljepši osmijeh.

Predavanja su odslušana s velikim zanimanjem, a učenici su i sami postavljali pitanja, zaključivši da su ovakva predavanja jako potrebna.

Projekt se održvao tijekom travnja i svibnja u svih 11 razrednih odjela, od 5. do 8. razreda te je uspješno odrađen uz koordinaciju školske pedagoginje. 

[više]

Učenici PŠ Vozilići predstavljali su OŠ "Ivo Lola Ribar" Labin na Festivalu zavičajnosti u Umagu

Autor: Administrator , 29. 5. 2019. 12:02

Učenici PŠ Vozilići ove školske godine imali su projekt „Zdrovlje će te služit ali našu medežiju durnom moraš jes i pit“.  Prošle godine prijavili su se na natječaj „Škole u srcu zavičaja“  Istarske županije  da bi dobili sredstva za provođenje istog.  Projekt su provodili tijekom cijele godine, puno su toga naučili i dobro se zabavili. Više o samom projektu možete pogledati na poveznici

http://www.os-ilribar-labin.skole.hr/zdrovlje_e_te_slu_it_ali_na_u_mede_iju_mora_duron_jes_i_pit

Kao i prošle godine dio sredstava koje su dobili na Festivalu samoniklog bilja u Kršanu donirat će Unicefovom projektu „Škole za Afriku“ u koji je uključena i naša škola.

Učenici će za svoju trud i rad tokom cijele godine bit nagrađeni  iznenađenjem koje im pripremaju učiteljice zajedno s roditeljima.

[više]

Predstavljanje Medicinske škole osmašima

Autor: Administrator , 21. 5. 2019. 12:41

U utorak 21. svibnja u školskoj knjižnici Ivo Lola Ribar škole, profesorice Medicinske škole Pula predstavile su osmašima Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić škole sljedeće smjerove: Medicinska sestra / tehničar i Fizioterapeutski tehničar / tehničarka. Uz prigodan film i prezentaciju, učenici su se upoznali s programom školovanja, nastavnim predmetima i samim radom – strukovne nastave. U ponudi su i razni projekti, razmjene učenika u sklopu Erasmus + fondova te terenska nastava, izleti i stručne ekskurzije.

Za sve zainteresirane, održat će se Info dan u srijedu 29.05. u 17h, u Medicinskoj školi Pula.

[više]

U prvom razredu predstavljena slikovnica „Ne, ne idem!“

Autor: Administrator , 17. 5. 2019. 08:38

U četvrtak, 16. svibnja učenike prvog razreda matične škole posjetile su djelatnice policijske postaje Labin kako bi predstavile slikovnicu „Ne, ne idem!“ Učenici su pažljivo slušali priču, a potom i razgovarali s policajkama tko je za njih nepoznata osoba i kako se treba ponašati pri susretu s nepoznatom osobom. Predstavljene su im tako moguće opasnosti pri kontaktu sa nepoznatim osobama te načini reagiranja.

Slikovnica je nastala kao rezultat suradnje Policijske Direkcije Hannover i Policijska uprave istarske, a sadrži savjete za djecu i roditelje, te je predstavljena u svim prvim razredima naše škole. Nadamo se da će je djeca s radošću čitati i pamtiti poruku, a roditelji koristiti kako bi ih podučili oprezu.

[više]

Proglašeni najbolji radovi 12. Literarnog natječaja Crvenog križa

Autor: Administrator , 16. 5. 2019. 09:16

U Gradskoj knjižnici Labin, u utorak 14. svibnja proglašeni su rezultati 12. Literarnog natječaja Crvenog križa za učenike osnovnih škola Labinštine. Teme ovogodišnjeg natječaja bile su “Sve se može riješiti, ako..”, “Što mogu naučiti od starijih?” te “Pismo bolesnom prijatelju”.

Iz naše škole, u kategoriji nižih razreda, prvo mjesto podijelio je Noa Martinazzoli, učenik 2. razreda Područne škole Vinež pod mentorstvom učiteljice Ružice Vilić s radom „Bok Luka“.

U kategoriji viših razreda najboljim je ocijenjen rad “Ca moren navadit od starejeh” Morrisa Gržana, učenika 6.razreda čija je mentorica Jasmina Beloč. 

Pohvaljeni su i pročitani radovi još desetero učenika, među kojima je Selina Karić, 8.b razred, mentorica Jangela Sušac Budimir te Lenny Burnić, 2. razred iz PŠ Vinež, menotorica Ružica Vilić.

Čestitke svim sudionicima i mentorima!

[više]

Sjednica Gradskog vijeća mladih

Autor: Administrator , 16. 5. 2019. 09:02

U srijedu, 15. svibnja 2019. u  Velikoj vijećnici Grada Labina održana je 2. sjednica Gradskog vijeća mladih  na kojoj su sudjelovali i vijećnici naše škole: Katarina Gobo, Selina Karić, Ivan Dundara, David Sandić, Nicol Blažina, Leonarda Josipović, Alex Cassioli Bugarin i njihove voditeljice Jasmina Beloč i Elena Brnjac. Sjednicu je vodio Zoran Rajković, zamjenik Gradonačelnika Grada Labina zajedno sa koordinatoricom projekta Labin Zdravi grad Vesnom Blažina Hatić, a prisustvovali su voditelji gradskih vijeća mladih dviju osnovnih labinskih škola i srednje škole, gradski vijećnici, pročelnici upravnih odjela Gradske uprave, ravnatelji ,članovi Savjeta mladih, roditelji i ostali zainteresirani građani.

Vijećnici su postavljali pitanja pročelnicima gradskih upravnih odjela, a pitanja su bila vezana uz Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata, financiranje školskih udžbenika, nagrađivanje darovitih i uspješnih učenika, korištenje Interneta u Gradskoj knjižnici Labin, itd.

Tema ove sjednice bila je „Odabir zanimanja i zapošljavanje mladih“. Vijećnici naše škole proveli su istraživanje i anketu među našim osmašima o problemima koji ih muče prije upisa, faktorima koji utječu na njihov odabir zanimanja te su iznijeli svoje zaključke o podršci koja je potrebna učenicima, a vezana je uz poticanje i razvijanje talenata i sposobnosti, stipendiranje darovitih učenika, rad s djecom s posebnim potrebama i profesionalno usmjeravanje prije 8.razreda.

Zaključci izlaganja vijećnika svih triju škola bit će zasigurno vrlo korisna povratna informacija gradskoj upravi o potrebama učenika te će se uputiti Gradonačelniku i Gospodarskom vijeću na razmatranje.

[više]

Dan otvorenih vrata - OŠ "Ivo Lola Ribar" Labin

Autor: Administrator , 15. 5. 2019. 09:02

U ponedjeljak, 20. 05. 2019., održati će se posljednji  Dan otvorenih vrata u matičnoj školi u ovoj školskoj godini. Učitelji i stručni suradnici biti će dostupni roditeljima od 17 do 18 sati.  

[više]

Učenici nižih razreda obilježili Dan planeta Zemlje

Autor: Administrator , 15. 5. 2019. 08:07

Učenici mlađih razreda matične škole svake godine oživljavaju cvijećem školsko dvorište. Obilježavamo rođendan naše planete i status Eko-škole.

Ove smo godine, prigodnu aktivnost, proveli 8. svibnja. Učenici su po želji odabrali cvijet kojeg su zasadili u školskom cvjetnjaku. Zemlju je trebalo pripremiti za sadnju, pa su je tako očistili od korova i nadodali novu zemlju. Nakon sadnje, očistili su školsko dvorište i zaključili da bi tako trebalo biti svaki dan.

[više]

Crtica sa sata Tjelesnog odgoja

Autor: Administrator , 14. 5. 2019. 12:18

U utorak 14. svibnja na satu Tjelesnog odgoja učenik petog razreda Tin Černi (5.a) imao je prezentaciju na temu iz košarke. Na satu je prisustvovala i aktualna igračica hrvatske košarkaške reprezentacije Andrijana Cvitković, ujedno i njegova sestrična. Adrijana ima vrlo uspješnu košarkašku karijeru i trenutno igra u talijanskoj P.F. Umberitde koja se nalazi među 8 najboljih u južnoj talijanskoj ligi. Učenici su postavljali brojna pitanja vezana uz igranje košarke te su bili oduševljeni svojom gošćom stoga zahvaljujemo Adrijani na posjeti.

[više]

Osmaši posjetili Poduzetničku zonu Vinež

Autor: Administrator , 13. 5. 2019. 13:02

U ponedjeljak 13. svibnja,  66 učenika naše škole u pratnji svojih razrednica i pedagoginje posjetilo je trgovačka društva BIBETECH, CAREL ADRIATIC d.o.o. Labin, Danieli – Systec d.o.o. Labin i MCZ d.o.o. Labin.

Posjet  je organiziran je na inicijativu Gospodarskog vijeća Grada Labina kako bi se učenicima pomoglo u njihovoj budućoj profesionalnoj orijentaciji  te kako bi se osnovnoškolci upoznali s mogućnostima koje im nudi lokalna sredina.

Jedan od ciljeva ovog posjeta je i smanjiti razliku između profila kadra po završetku školovanja i onoga što tržište rada traži. Mihael Petrović, učenik 8.b razreda OŠ Ivo Lola Ribar, pohvalio je inicijativu i ukazao kako bi se ovakva događanja trebala održavati češće jer bi tako njegovi vršnjaci uspjeli upoznati sve mogućnosti.

[više]

Obilježili smo Dan škole 9.svibnja

Autor: Administrator , 10. 5. 2019. 14:34

Naša je škola proslavila 09.svibnja svoj Dan škole. Obilježili smo ovaj dan raznim radionicama i aktivnostima te svečanom priredbom na kojoj su podijeljena priznanja najuspješnijim učenicima i mentorima u ovoj školskog godini. Priredbi je u ime Grada Labina nazočila i gđa. Loredana Ružić Modrušan, Viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću koja je čestitala svim nazočnima Dan škole, pohvalila školske uspjehe i aktivnosti  te istaknula uspješnu suradnju Grada i Škole. Na školskoj su priredbi svoje glazbene, plesne i dramske točke te recitacije izveli učenici mlađih i starijih razreda matične i područnih škola te školski zbor. Svojim su impresivnim interpretacijama oduševili sve prisutne. Ravnatelj je istaknuo sve učenike i mentore koji su ostvarili zapažene rezultate na raznim natjecanjima i smotrama, a posebna priznanja i nagrade dobili su učenici i mentori koji su sudjelovali na ovogodišnjim državnim natjecanjima: učenica Nataša Mišon i mentor Ivan Špodnjak (matematika), učenik Karlo Strel i mentorica Marija Karužić (kemija), učenik Roan Rašuo i mentorica Ondina Franković (geografija) te učenici Niko Franković, Noel Franković, Gabriel Vozila i  Patrik Horvat s mentoricom Doris Belušić (kros).

Obilježavanje Dana škole bilo je prepuno različitih aktivnosti i radionica u mlađim i starijim razredima. Mlađi su razredi matične škole, PŠ Vinež i PŠ Vozilići posvetili taj dan svojim mamama izrađujući prigodne čestitke, ukrasne predmete, mirišljave soli te pjevajući prigodne pjesmice… Učenici PŠ Kature dan su proveli u društvenim takmičarskim igrama.

Učenici petih i šestih razreda uključeni su u UNICEF-ov  projekt „Škole za Afriku“, te  su njihove radionice (sportska, edukativna i likovna) bile osmišljene na tu temu. Svoj rad i druženje započeli su čitanjem kratkog teksta o samom projektu i cilju projekta kao podsjetnika na već provedene aktivnosti kroz satove razrednika. Učenici su razgovarali o svojim pozitivnim osobinama i vještinama te zašto im je drago biti osoba koja jesu. Rješavali su online UNICEF-ov kviz „Čovječe ne ljuti se!“  kojim su provjerili svoje znanje o Dječjim pravima. Kroz likovnu aktivnost učenicima je predstavljena paleta boja karakterističnih za kulturu afričkih naroda, te je zadatak učenika bio navesti svoje asocijacije uz svaku boju.  Učenici su bili raspoređeni po grupama, te je završni zadatak bio izraditi ogrlicu od papirnatih tanjura u paleti boja karakterističnih za afričku kulturu. U školskoj dvorani odvijalo se međurazredno natjecanje u potezanju konopa, plesu sa balonima, štafetnoj igri  i igrala se sportska afrička igra „Velika zmija“ (Angola). Izmjenom aktivnosti plesa, igara, kviza, likovnog stvaralaštva, učenici su zbilja uživali. Dvoranom je odjekivao navijački duh, smijeh, veselje i zajedništvo.

Učenici sedmih i osmih razreda na Dan škole odigrali su međusobno mali nogomet te rješavali opći kviz znanja pripremljen u Kahoot alatu. Pitanja su pripremili učitelji i učiteljice predmetne nastave. Uz pomoć mobitela učenici su se natjecali u znanju, te na zabavan način ponovili i utvrdili gradivo iz većine nastavnih predmeta.

Sedmaši su sudjelovali u radionici izrade,pokretanja i upravljanja robotom koju je vodio učenik 8.a razreda David Vorano. Nakon što im je David detaljno objasnio kako upravljati robotom pomoću programa učenici su  ga pomicali po poligonu kojeg je izradio sa svojim bratom Petrom. Upravo je ta aktivnost probudila velik interes za korak dalje u toj mlađoj grani tehnike koja ulazi na velika vrata u škole.

I učenici 8.a razreda sudjelovali su na radionici iz robotike. Programirali su kretanje mBot-a po linijama i pritom se dobro zabavili. Učenicima 8.b razreda njihovi su razredne kolege Karlo Strel i Mihael Petrović, sudionici županijskog natjecanja iz fizike, s velikim entuzijazmom pokazali pokuse osnovnih fizikalnih zakonitosti u našem okruženju. Dokazivali su djelovanje atmosferskog tlaka, težine vode, gustoću, ekspanziju ili širenje plina, dotaknuli su se i zakonitosti prijelaza topline, te dokazivali sjenu i polusjenu… Pobudili su interes kod većine učenika u razredu koji su zaključili kako fizika nije bauk, već izazov!

Radionice koje su provedene sa učenicima od 5. do 8. razreda imale su i humanitarni karakter, te su učenici skupljali dobrovoljni prilog za „Škole za Afriku“,  i ocijenili provedene aktivnosti.

Prikupljenim dobrovoljnim prilozima učenici i njihovi roditelji dali su svoj doprinos za školovanje djece u dalekoj Africi.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

[više]

Sudjelovali smo na natječaju „Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 29. 4. 2019. 08:59

Naša je škola u ožujku sudjelovala na natječaju „Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu“ kojeg je povodom Svjetskog dana prava potrošača organiziralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Natječaj je bio namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola za najbolji videorad, strip, plakat te infografiku. Učenice 7.b razreda Sunčica Goričanec i Romy Barjaktarević izradile su infografiku na temu „VISHING ILI VOICE PHISHING“ odnosno korištenja lažnih telefonskih poziva kako bi se ostvarila financijska korist ili krađa osobnih podataka. Njihov je rad, zajedno s ostalim radovima prikazan na obilježavanju Svjetskog dana prava potrošača 15.ožujka 2019. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, a možete ih pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=qSlDSLKhvAU

Škola je za sudjelovanje uz Zahvalnicu dobila prigodne publikacije i podloge za miša za informatičku učionicu.

[više]

Proljetni odmor

Autor: Administrator , 17. 4. 2019. 11:57

Proljetni odmor učenika počinje 18.travnja 2019. godine, a završava 26. travnja 2019. godine te nastava počinje 29. travnja 2019. godine.

 

 

 

[više]

Robotika u našoj školi

Autor: Administrator , 17. 4. 2019. 11:47

U utorak 16. travnja učenici 8.a razreda Noa Mikuljan, David i Petar Vorano održali su predavanje o robotici na satu Tehničke kulture u 8.c razredu. Noa je napravio Power Point prezentaciju o građi i dijelovima robota te je pripremio kratak video o tvornici robota. David je prezentirao pogon i upravljanje robota uz pomoć uz pomoć Power Point prezentacije te je isprogramirao robota EMORO u programskom jeziku Freebasic. Petar je pomogao Davidu u izvedbi i prezentaciji robota.

[više]

Natjecanja

Autor: Administrator , 17. 4. 2019. 10:13

BROJ UČENIKA NA NATJECANJIMA 2018./2019.

NATJECANJA

Broj učenika na školskoj razini

Broj učenika na županijskoj razini

Broj učenika na državnoj razini

Informatika

 

5

-

-

LiDraNo

 

6

2

-

Engleski jezik

 

7

1

-

Povijest

 

4

-

-

Talijanski jezik

 

1

-

-

Geografija

 

10

3

1

LIK

 

8

-

-

Matematika

 

39

6

1

Vjeronaučna olimpijada

 

10

4

-

Islamski vjeronauk

 

3

2

-

Hrvatski jezik

 

3

1

-

Fizika

 

4

2

-

Kemija

 

6

2

1

Biologija

 

2

1

 

Crveni križ/Prva pomoć

12 

(Općinsko-gradsko: 12)

6

 

Novigradsko proljeće – škola stvaralaštva

9

 

5

Ukupno :

129

30

3  pojedinačno

 

 5        ( po Natječaju)

NATJECANJA

MENTOR

UČENIK / OSVOJENO MJESTO NA ŽUPANIJSKOJ RAZINI

 

GEOGRAFIJA

Ondina Franković

 

Roan Rašuo : 1.mjesto

Ivano Bembić

Patrik Vozila

 

 

ENGLESKI JEZIK

 

Jadranka Zulijani

Veronika Saina

 

LiDraNo

Jangela Sušac Budimir

 

 

Jasmina Beloč

Novinarski rad-Karlo Strel 

 

 

 

 

Literarni rad-Viktoria Višković

 

 

 

HRVATSKI  JEZIK

 

Jasmina Beloč

Alex Načinović

 

MATEMATIKA

 

Ivan Špodnjak  

 

 

 

 

 

 

 

Danaja Glavičić

 

 

 

 

 

Elide Stemberga

 

Nataša Mišon : 1.mjesto

Alex Načinović

David Vorano

Petar Vorano

 

 

 

 

Patrik Vozila

 

 

Marin Franković

 

 

VJERONAUČNA OLIMPIJADA

Đeni Vojić

Ivana Desović

Ema Ljuna 

Patrik Vozila

Ivan Mohorović

 

ekipno - 2. mjesto

 

KEMIJA

Marija Karužić

 

Karlo Strel :  2.mjesto

 

 

 

BIOLOGIJA

Ana Durbić Malinarić

 

David Vorano

 

 

 

FIZIKA

 

Davorka Buić

Karlo Strel : 2.mjesto

 

ISLAMSKI VJERONAUK

 

Hazim Bećirović

Selina Karić :  3.mjesto

Mirza Bijelić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crveni križ/Prva pomoć

 

 • Općinsko –gradsko: 1.mj.

 

-Noemi Juričić

-Monika Tenčić

-Nataša Mišon

-Sunčica Goričanec

-Elena Juretić

-Paola Paliska

 

(mentor: Ana Dundara Pajić)

 

 

 • MEĐUŽUPANIJSKO

 

natjecanje:

2. mjesto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Županijska natjecanja:

 

1. mjesto:

 • Roan Rašuo – geografija

                (Ondina Franković)

 • Nataša Mišon- matematika

                ( Ivan Špodnjak)

 

2. mjesto:

 • Karlo Strel – kemija

          (Marija Karužić)

 

 • Karlo Strel – fizika

         (Davorka Buić)

 

 • Vjeronaučna olimpijada (ekipno)

Patrik Vozila

Ivan Mohorović

Ivana Desović

Ema Ljuna 

              (Đeni Vojić)

3. mjesto:

 • Selina Karić – islamski vjeronauk

             ( Hazim Bećirović)

 

DRŽAVNA  NATJECANJA:

 

 • Nataša Mišon – matematika

(mentor:Ivan Špodnjak)

 • Karlo Strel – kemija

(mentorica:Marija Karužić)

 • Roan Rašuo –geografija

(mentorica:Ondina Franković)

 

 

             

Novigradsko  proljeće-državna  smotra : sudjelovanje

 • Mihael Petrović, Noemi Juričić , Ivana Desović, Sara Milevoj,

 Sunčica Goričanec

Izvješće sa sportskih natjecanja

školska godina 2018./2019.

Sport

Županijsko natjecanje

Državno natjecanje

Kros (Ž) – 5./6.razred

5.mjesto

 

Kros (Ž)

2.mjesto

 

Kros (M)

1.mjesto

13.mjesto

Rukomet (M)

2.mjesto

 

Futsal (M)

6.mjesto

 

 

 • Kros (Ž, 5./6. razred ) – Rovinj, 30.10.2018.

Nastupale: Magdalena Mucić, Morena Načinović, Anai Dagostin

Mentor: Doris Belušić

*Osvojeno 5.mjesto.

 • Kros (Ž)  - Rovinj, 30.10.2018.

Nastupale: Rebecca Files, Renata Milevoj, Ema Mešanović, Leonarda Josipović

Mentor: Doris Belušić

*Osvojeno 2.mjesto.

 • Kros (M) – županijsko natjecanje  - Rovinj, 30.10.2018.

Nastupali: Niko Franković, Roan Rašuo, Gabriel Vozila, Patrik Horvat

Mentor: Doris Belušić

*Osvojeno 1.mjesto.

 • Kros (M) – državno natjecanje – Poreč, 24./25.03.2019.

      Nastupali: Niko Franković, Noel Franković, Gabriel Vozila, Patrik Horvat

Mentor: Doris Belušić

*Osvojeno 13.mjesto.

 • Rukomet (M) – Labin, 28.02.2019.

Nastupali: Niko Franković, Gabriel Vozila, Antonio Matošević, Mirza Bijelić, Ivan Batelić, Mihael Petrović, Davor Glončak, Noel Franković, Ivan Slavko Mikleuš, Demian Kos, Colin Suvajac, Karlo Strel, Mateo Matošević, Ivan Dundara, Roko Franković, Anel Velagić

Mentor: Doris Belušić

*Osvojeno 2.mjesto

 

 • Futsal (M) – Poreč, 12.03.2019.

Nastupali: Noel Franković, Marko Načinović, Mihael Petrović, Roan Rašuo, Piero Stojak, Patrik Horvat, Simon Franković, Mateo Filipas, Lukas Rošić, Demis-Seo Salihović, Nemanja Todorović.

Mentor: Doris Belušić

*Osvojeno 6.mjesto.

 

 

 

Ester Stemberger,pedagoginja škole

koordinator natjecanja

[više]

Dominik o pčelama i trutovima - kreativnost u nastavi - 4. r. PŠ Kature

Autor: Administrator , 12. 4. 2019. 13:35

Danas nam je bio jako sladak dan. Dan sladak kao med. Jednog smo dana, slučajno na nastavi govoreći o oprašivanju, saznali da naš prijatelj Dominik Licul kod kuće ima košnice i pomaže tati oko pčela. Bili smo jako zainteresirani pa smo zamolili Dominika da nam ispriča što je on naučio o pčelama.

Dominik se jako potrudio pa je uz pomoć tate i učiteljice pripremio prezentaciju o pčelama, donio med, saće, vosak i naravno odijelo za rad s pčelama. Naučili smo da postoje matice, radilice i trutovi. Saznali smo zašto se za nekoga kaže da je kao trut - trutovi su lijeni. Kušali smo slasni med od bagrema – dirake i od meduna.

Dominik je obukao svoje odijelo pa smo vidjeli kako izgleda odijelo za rad s pčelama. Naučili smo da pčele ne vole tamne boje pa su košnice veselih boja. Dominiku smo postavili bezbroj pitanja.

                                                                                                                                     

Učenici 4. razreda PŠ Kature

 

 

[više]

2. mjesto na Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa

Autor: Administrator , 9. 4. 2019. 08:30

U subotu, 6. travnja održano je 11. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Na drugoj razini natjecale su se pobjedničke ekipe s gradskih natjecanja koja su se održala u ožujku ove godine.

Kao i na prethodnoj razini, učenici su se natjecali u provjeri znanja o povijesti Pokreta, Hrvatskom Crvenom križu i ljudskim pravima dok su se na praktičnim radilištima provjeravala znanja i vještine pružanja prve pomoći.

Učenice sedmih razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin: Monika Tenčić, Noemi Juričić, Nataša Mišon, Elena Juretić, Paola Paliska i Sunčica Goričanec pod mentorstvom učiteljice Ane Dundare Pajić osvojile su 2. mjesto.

Čestitke svim pobjedničkim ekipama i puno sreće na državnom natjecanju!

[više]

Odluka o promjeni termina pisane provjere znanja - Talijanski jezik

Autor: Administrator , 4. 4. 2019. 09:11

U 8.a i 8.c razredu iz predmeta Talijanski jezik došlo je do promjene termina pisane provjere znanja utvrđene vremenikom. Ovdje možete pogledati priložene dokumente s novim datumima pisane provjere.

 

[više]

Međunarodni dan dječje knjige i književni susret sa Zlatkom Krilićem

Autor: Administrator , 4. 4. 2019. 08:20

Na rođendan Hansa Christiana Andersena, velikog književnika i autora nekih od najljepših svjetskih bajka, 2. travnja, proglašen je Međunarodni dan dječje knjige, koji se obilježava na različite načine u mnogim zemljama svijeta.

Ove godine učenici petih razreda naše škole posjetili su Gradsku knjižnicu Labin kako bi sudjelovali na književnom susretu s književnikom Zlatkom Krilićem. Književni susret oduševio je sve prisutne, kako učenike, tako i učitelje i knjižničare. Učenici su uživali u postavljanju pitanja i veselili se zanimljivim i šaljivim odgovorima književnika Krilića.

Produženi boravak matične škole, u pratnji učiteljice Selme posjetio je školsku knjižnicu. Učenici su se vrlo brzo bacili u potragu za knjigom, a potom su crtali naslovnicu najdraže knjige. Kad su radovi bili gotovi, izvjesili smo ih u školskoj knjižnici, a učenici su posudili željenu knjigu. 

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju.

[više]

Književni susret s Gordanom Lukačić - Čajana na Mjesecu

Autor: Administrator , 28. 3. 2019. 11:10

U srijedu 27. ožujka prvašići Područne škole Vozilići i Vinež prisustvovali su književnom susretu s književnicom Gordanom Lukačić u Gradskoj knjižnici Labin. Književnica je pripremila priču "Panda Manda i Čajana na Mjesecu". Donijela je brojne figurice, pandu Mandu, bambus, čajne kolačiće i čokoladice tako da smo se svi jako lijepo proveli i uživali u priči i odlasku na Mjesec u čemu nam je pomogla i zlatna prašina kojom nas je književnica na početku posula.

Zahvaljujemo Gradskoj knjižnici na pozivu i ugodnom druženju.

[više]

Karlo Strel 2. na Županijskom natjecanju iz Fizike

Autor: Administrator , 25. 3. 2019. 13:57

Nakon provjere testova Državnog povjerenstva ustanovljen je novi poredak rezultata sa Županijskog natjecanja iz Fizike te je Karlo Strel zauzeo 2. mjesto.

Čestitke Karlu i njegovoj mentorici Davorki Buić!

[više]

13. na državnom natjecanju iz Krosa

Autor: Administrator , 25. 3. 2019. 13:29

Na državnom natjecanju iz Krosa u Poreču, naši su učenici Niko, Noel, Patrik i Gabriel osvojili 13.mjesto u konačnom poretku. Čestitke dečkima i mentorici, učiteljici Doris!

[više]

Obilježili Svjetski dan oralnog zdravlja

Autor: Administrator , 25. 3. 2019. 13:03

Svjetski dan oralnog zdravlja obilježava se svake godine 20. ožujka.

Učenici i učitelji proveli su niz aktivnosti kojima se obilježio tjedna oralnog zdravlja. Svim učenicima od 1. do 4. razreda pedagoginja je podijelila četkice i paste za zube (poklon Apolonije) uz razgovor o važnosti pranja zubi.

Učenici šestih razreda također su dobili zubne paste tvrtke Apolnonia, a na satu prirode pogledali su prezentaciju Oralne fokalne infekcije, (autorice: mr.sc. Alice Milevoj, dr. med.dent. i Leona Stemberger, dr.med.dent.) Učenicima je skrenuta pozornost na opasnosti za zdravlje koje mogu nastati kao komplikacija neliječenih zuba.

Učenici sedmih razreda  su pogledali prezentaciju Bakterije u usnoj šupljini (autorice: mr.sc. Alice Milevoj, dr.med.dent i Leona Stemberger, dr.med.dent) gdje je naglasak bio na posljedicama loše higijene zuba, te na prevenciji. Prezentacije je održala učiteljica prirode i biologije.

[više]

Obilježili Svjetski dan zaštite voda

Autor: Administrator , 25. 3. 2019. 09:33

U petak 22.3. učenici šestih razreda u pratnji razrednica, pedagoginje i šk. knjižničarke, obilježili su Svjetski dan zaštite voda posjetom Vodovodu Labin. 

Terenska nastava se održala u dva dijela. Najprije smo posjetili pročišćivač otpadnih voda, gdje smo mogli vidjeti kako se pročišćava otpadna kanalizacijska voda. Učenici su vidjeli bazene u kojima se voda prvo mehanički, a zatim i biološki pročišćava, te se pročišćena vraća natrag u prirodu. Uočili smo da veliki problem predstavljaju vlažne maramice koje se bacaju u kanalizaciju, ali se ne razgrađuju pa se skupljaju i ostaju u vodi.

Nakon toga, uputili smo se u zgradu Vodovoda, gdje smo imali priliku vidjeti kako izgleda laboratorij gdje se analizira pitka voda, odnosno provjerava se zdravstvena ispravnost pitke vode. Uz prezentaciju laboratorijskog pribora, vidjeli smo i zanimljive kemijske reakcije. 

Ovim putem zahvaljujemo se Vodovodu Labin na gostoprimstvu i suradnji. 

[više]

OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin - učenici pozvani na državno natjecanje iz Krosa za dječake

Autor: Administrator , 22. 3. 2019. 13:42

Natjecanje se održava u Poreču  od 24. do 25. ožujka 2019. Učenici koji sudjeluju u tom ekipnom natjecanju su:

Niko Franković 8. razred

Noel Franković 8. a razred

Patrik Horvat 8. a razred

Gabriel Vozila 8. a razred

Puno uspjeha na natjecanju mentorici Doris Belušić i njenim učenicima!

 

 

[više]

Obilježili Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

Autor: Administrator , 22. 3. 2019. 12:37

Svjetski dana kazališta za djecu i mlade obilježava se 21. ožujka.

Ove godine učenici trećeg razreda matične škole (Teo Buždon, Ema Šarić, Alison Šimić, Paola Dobrić i Andrej Đokić) pod mentorstvom učiteljice Vesne Brenčić i u suradnji s učiteljicama od 1. do 4. razreda Sivijom Mikuljan, Tamarom Poldrugovac-Franković i Tatjanom Blašković izveli su predstavu Crvenkapica i dobri vuk u kinu Labin.

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade slavi se diljem svijeta kao priznanje djeci i mladim ljudima te njihovim pravima na obogaćivanje vlastitih iskustva i znanja kroz umjetnost i njihovu vlastitu kulturnu tradiciju, posebice kazališnu kulturu.

[više]

Obilježavanje Dana Sv. Patrika na satovima engleskoga jezika

Autor: Administrator , 22. 3. 2019. 12:08

Na satovima engleskoga jezika učenici  od petoga do osmoga razreda raznim aktivnostima obilježili su Dan Sv. Patrika, zaštitnika Irske, koji se tradicionalno obilježava 17. ožujka diljem svijeta.

Izradili su i predstavili umne mape na temu Irske, naučili nešto o povijesti, geografskim, ekonomskim i kulturnim obilježjima, imali prilike vidjeli najpoznatije znamenitosti (Trinity College, poznate dvorce, stijene Moher…) saznati nešto o poznatim ličnostima (Oscar Wilde, James Joyce, Pierce Brosnan, Conor McGregor, Bono Vox (Paul David Hewson), Evanna Lynch, Stephen Farelly (Sheamus).

Pogledali su kratak film “The History of St Patrick's Day“ te istražili važnost toga dana za Irce – tko je bio Sv. Patrik, gdje se i na koji način u svijetu obilježava, značenje djeteline itd. Upoznali su se s legendom o „čovječuljku“ Leprechaun.

Predstavili su Power-point prezentaciju gdje su mogli poslušati irsku himnu, a poseban doživljaj bilo je slušanje tradicionalne irske glazbe u izvedbi svjetski poznate plesne skupine „Riverdance“ i  „Lord oft he Dance“. Sve u svemu, bilo je zabavno, zanimljivo i slikovito.

[više]

Učenici OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin pozvani na državno polufinale HIPPO natjecanja iz engleskoga jezika

Autor: Administrator , 22. 3. 2019. 09:08

Nakon održanog preliminarnog kruga natjecanja u poznavanju engleskoga jezika - Engleski bez granica – HIPPO, 22. veljače 2019., jedanaestoro učenika OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin postignutim izvrsnim rezultatom s maksimalnim brojem bodova ostvarilo je pravo sudjelovanja na Državnom polufinalu koje će se za natjecatelje s našeg  područja održati u petak, 29. ožujka 2019. U OŠ Veli Vrh u Puli.

Učenici koji sudjeluju u polufinalu raspoređeni su u tri kategorije prema godini rođenja:

Hippo 1 :

1. Tin Černi (5.a)

2. Anai Dagostin (5.a)
3 Lana Bojić (5.c)

4. Leticija Trinajstić (5.c)

Mentor: Mariza Hrvatin-Mahmutović
 
Hippo 2:

1. Dominik Smoković  (6.a)

2.Tonia Gudek (6.b)

Mentori: Katija Tefik-Baćac  i Mariza Hrvatin-Mahmutović
 
Hippo 3:

1. Nataša Mišon (7.a)
2. Sunčica Goričanec (7.b)
3. Romy Barjaktarević (7.b)
4. Nina Kos (7.c)
5. Noa Mikuljan (8.a )

Mentori: Mariza Hrvatin-Mahmutović i Jadranka Zulijani


Poželimo im sreću i ovaj put!

 

 

[više]

OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin - obilježili Svjetski dan Downova sindroma

Autor: Administrator , 21. 3. 2019. 11:47

Veselim, šarenim i poučnim panoom u holu škole, prigodnom akcijom dijeljenja letaka s ciljem podizanja svijesti o Down sindromu te šarenim čarapama koje su obuli za danas, naši su učenici  sa svojim učiteljicama Katijom Tefik-Baćac i Jangelom Sušac-Budimir još jednom obilježili 21. ožujka, Svjetski dan osoba sa sindromom Down i pokazali koliko je važno razumijevanje i znanje o ovom stanju i potrebama koje osobe s Down sindromom imaju kroz cijeli život.

A zašto baš rasparene šarene čarape?

S obzirom da ove osobe ne mogu samostalno upariti čarape, i ovo je simboličan način da se pokaže podrška.

 

Učenici i učiteljice od 1. do 4. razreda matične škole i područnih škola Vozilići, Vinež i Kature također su obilježili Dan osoba s Down sindromom tako što su obuli različite čarape.

[više]

Roan Rašuo 1. na Županijskom natjecanju iz Geografije

Autor: Administrator , 19. 3. 2019. 11:42

18. ožujka u Pazinskom kolegiju u Pazinu održano je Županijsko natjecanje iz Geografije. Na natjecanju su sudjelovali Roan Rašuo 8. razred , Patrik Vozila 6. razred i Ivano Bembić, 5. razred. Roan Rašuo, učenik 8. razreda osvojio je 1. mjesto.

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, a posebno Roanu i njegovoj mentorici Ondini Franković!

[više]

Svjetski dan oralnog zdravlja

Autor: Administrator , 18. 3. 2019. 11:26

Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja, 20. ožujka, Grad Labin kroz projekt Labin Zdravi grad, a u sklopu programa „Zaštita zubi“, provodit će brojne aktivnosti od 18. do 22. ožujka 2019. Svjetski dan oralnog zdravlja (WOHD) obilježava se svake godine 20. ožujka. To je najveća globalna kampanja za podizanje svijesti o zdravlju zubi. Šire se poruke o dobroj praksi i zdravlju zubi kod odraslih i djece, te pokazuje važnost optimalnog zdravlja zubi u održavanju općeg zdravlja i blagostanja pojedinca.

Učenici viših i nižih razreda osnovne škole na satovima razrednika, ali i na drugim predmetima, obrađivati će teme vezane uz oralno zdravlje i četkanje zubi, dok će polaznici dječjih vrtića posjetiti ordinacije dentalne medicine, ali će i stomatolozi posjetiti pojedine odgojne skupine. Neke je odgojne skupine već posjetila studentica stomatologije Ivana Fable i održala radionicu o važnosti čuvanja mliječnih zubi, važnosti četkanja, o hrani koja čuva zube te važnosti odlaska stomatologu. Centar „Liče Faraguna“ također ima organizirane posjete stomatološkoj ordinaciji.

Polaznici likovne radionice Vinež pod vodstvom Sonje Škalamera Novak izrađivat će likovne radove na temu zdravlja zubi, a učenici članovi Gradskog vijeća mladih dijelit će letke o važnosti čuvanja oralnog zdravlja.

U emisiji Radio Labina „Mikrofon u sredini“ 15. ožujka bit će govora o programu obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja i projektu „Zaštita zubi“, a gostovat će Božena Vutuc Franković voditeljica projekta „Zaštita zubi“, Vesna Blažina Hatić iz Grada Labina, Elide Živić iz Osnovne škole Matije Vlačića i Ester Stemberger iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“.

Poliklinika Apolonia donirat će četkice i paste za zube vrtićima i osnovnim školama, a u Gradskoj knjižnici Labin u utorak, 19. ožujka 2019. u 18 sati gostovat će Andrej Kravanja, Labinjan koji radi u stomatološkoj poliklinici Orto-Nova u Rijeci i Tiberio Zaverski, specijalist ortodont i vlasnik Poliklinike Orto-Nova. Održat će predavanje o oralnom zdravlju za roditelje i sve zainteresirane građane - preventivi, ortodonciji i novim dosezima u dentalnoj medicini. Pozivamo sve roditelje i sve zainteresirane građane da dođu na predavanje.

U obilježavanje su uključeni dječji vrtići „Pjerina Verbanac“ i Gloria, osnovne škole Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“, Srednja škola Mate Blažine i Centar „Liče Faraguna“.

Ovom prilikom zahvaljujemo stomatolozima na višegodišnjoj suradnji i uključenje u obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja.

 

Labin Zdravi grad

Koordinatorica

 

Vesna Blažina Hatić

[više]

Odluka o promjeni termina pisane provjere znanja utvrđene vremenikom

Autor: Administrator , 18. 3. 2019. 10:59

Ovdje možete pogledati priložene dokumente s odlukom o promjeni termina pisane provjere znanja iz Matematike utvrđene vremenikom za 5.b razred, 5.c razred i 8.a razred. 

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Tražilica
 
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
Oglasna ploča
 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2011.

Ukupno: 531811
Ovaj mjesec: 1371
Ovaj tjedan: 171
Danas: 16
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin / Rudarska 9, HR-52220 Labin / os-ilribar-labin.skole.hr / ured@os-ilribar-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju