preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin

 > Naslovnica
vijesti

Uspješan završetak olimpijade izvrsnim rezultatima u atletici!

Autor: Administrator , 20. 11. 2017. 13:56

Naša škola je postigla najbolje rezultate u atletici, a osobito je uspješna bila Ema Mešanović s tri zlatne medalje! Ovim natjecanjem je završila jubilarna 10.olimpijada osnovnih škola Labinštine, a naši su učenici u 10 disciplina uzeli 8 zlata, ukupno 16 medalja od mogućih 30.

Naša je škola daleko najuspješnija škola sa čak 15 od mogućih 28 zlatnih medalja. Medalje po disciplinama:

60 metara djevojke (vrijeme je iz finala):
Ema Mešanović OŠ "Ivo Lola Ribar" 8:13
Elin Franković OŠ "Ivo Lola Ribar" 8:24

60 metara dječaci (vrijeme je iz finala)

Armend Sejdjaj OŠ "Ivo Lola Ribar" 7:74

600 metara djevojke: 
Ariana Iljadica OŠ "Ivo Lola Ribar" 1:53:96
Rebeca Files OŠ "Ivo Lola Ribar" 1:56:50
Renata Milevoj OŠ "Ivo Lola Ribar" 1:59:16

1000 metara dječaci:
Noel Franković OŠ "Ivo Lola Ribar" 3:21:83
Tulio Kocijel OŠ "Ivo Lola Ribar" 3:28:09

Bacanje loptice djevojke:
Anamarija Čerljenko OŠ "Ivo Lola Ribar" 43,87
Benedikta Juranić OŠ "Vladimir Nazor" 39,94

Bacanje loptice dječaci: (prva dvojica oborili rekord još sa 2. Olimpijade)
Nino Basanić OŠ "Ivo Lola Ribar" 71,76
Matija Vozila OŠ "Ivo Lola Ribar" 71,59
Laris Karić OŠ "Ivo Lola Ribar" 55,72

Skok u dalj djevojke
Ema Mešanović OŠ "Ivo Lola Ribar" 4,78

Skok u dalj dječaci:
Armend Sejdjaj OŠ "Ivo Lola Ribar" 4,83

Štafeta 4 X 100 metara djevojke: 
OŠ "Ivo Lola Ribar" 58:41

Štafeta 4 X 100 metara dječaci:
OŠ "Ivo Lola Ribar" 53:66
Medalje ukupno danas (ATLETIKA – STARIJI RAZREDI):

ŠKOLA ZLATO SREBRO BRONCA UKUPNO
IVO LOLA RIBAR 8 6 2 16
Medalje po školama na 10. Olimpijadi:

RB Osnovna škola ZLATO SREBRO BRONCA UKUPNO
1 „IVO LOLA RIBAR“ Labin 15 13 6 34

Možemo biti i vrlo ponosni što smo dobili pehar za  NAJUSPJEŠNIJU ŠKOLU NA PRVIH 10 OLIMPIJADA.

 

 

[više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Administrator , 17. 11. 2017. 13:19

Naša škola je u petak, 17.11. obilježila Dan sjećanja na žrtvu Vukovara koji  već tradicionalno obilježavamo svake godine kako u matičnoj tako i u svim područnim školama. Učenici su upalili svijeće i odali počast svim žrtvama rata, izrazili svoje želje za napretkom grada i boljitkom njegovih stanovnika, te svojim željama, porukama i likovnim radovima ukrasili školske panoe. Učenici matične škole, predstavnici Vijeća učenika i njihovi zamjenici su u pratnji ravnatelja i pedagoginje te velečasnog Blaža Bošnjakovića ispred spomen-obilježja žrtvama Vukovara kraj crkve sv.Franje u Podlabinu upalili svijeće za žrtve Vukovara uz prigodan program.

[više]

Naši učenici uspješni na literarnom natječaju "Ca je ča"

Autor: Administrator , 17. 11. 2017. 11:24

I ove godine su naši učenici bili vrlo inspirirani te svoje literarne radove na labinskoj cakavici poslali na literarni natječaj „Ca je ča“ koji se već  tradicionalno održava u Mjesecu hrvatske knjige sa završnicom u Gradskoj knjižnici Labin. Na ovogodišnji je natječaj pristiglo 77 radova učenika u tri kategorije: mlađi razredi osnovne škole, stariji razredi osnovne škole i srednja škola. Iz naše je škole nagrađeno dvoje učenika i još su dvoje pohvaljeni i pozvani na čitanje.

Nagrađeni radovi učenika mlađih razreda:

1.nagrada – „Kunja“, Allison Šimić, 2.r.matične škole, mentorica učiteljica Vesna Brenčić

3.nagrada – „Bušići“, Teo Buždon, 2.r.matične  škole, mentorica učiteljica Vesna Brenčić

U kategoriji mlađih razreda pohvaljen je i pozvan na čitanje rad „Podzimak“ Luke Dragolina, učenika 4.r.PŠ Vinež, mentorica učiteljica Sanja Štucin.

U kategoriji starijih razreda pohvaljen je rad učenice 8.a razreda Elin Franković „Borka“ kojoj je mentorica profesorica Mariza Miletić.

Čestitke svom učenicima koji su nagrađeni i pohvaljeni kao i onima koji su poslali svoje radove, pisali na našem labinjonskom ca i tako doprinijeli održavanju ove tradicije. Hvala i učiteljicama koje svoje učenike podržavaju u tome.

 

[više]

Sedmaši posjetili Zagreb

Autor: Administrator , 15. 11. 2017. 13:25

U petak, 10.11. učenici sedmih razreda otputovali su u pratnji profesorica Jangele, Jasmine i Ivane u naš glavni grad kako bi već tradicionalno posjetili HRT i sajam knjiga Interliber. Na HRT-u smo uz stručno vođenje pogledali studija u kojemu se snimaju tv-emisije, radioemisije, posjetili smo tzv."gluhu sobu" i slikali se u studiju dnevnika. Nakon toga posjetili smo sajam knjiga Interliber gdje smo u dva paviljona uistinu imali što vidjeti - nudili su se razni naslovi po atraktivnim cijenama i stvarno je bilo za svakoga ponešto. "Uhvatili"smo i spisateljicu Sanju Pilić koja je potpisivala knjige nakon književnog susreta.

[više]

Priča jesenskog šešira

Autor: Administrator , 15. 11. 2017. 13:05

Priče svojih jesenskih šešira ispričali su nam petaši kroz svoje originalne i maštovite uratke.Na obodima šeširića i šešira našlo se pravo blago plodne jeseni: šareno lišće, bobice, plodovi…svatko je na svoj način podijelio svoj doživljaj ovog osobitoga godišnjeg doba.

[više]

Predstavljamo vam...produženi boravak PŠ Vinež

Autor: Administrator , 15. 11. 2017. 12:33

Učenici produženog boravka PŠ Vinež na čelu s učiteljicom Marinom ove su se školske godine dogovorili kako će dvaput tjedno održavati likovnu, plesnu i sportsku radionicu koju će voditi sami učenici. Obično se te radionice održavaju u terminu od 14 do 15,00 h. Učenici su izradili i Tetu Jesen, zvanu Framelka prema početnim slovima imena učenika koji su je izradili.

[više]

Dani otvorenih vrata matične škole

Autor: Administrator , 9. 11. 2017. 13:14

Poštovani roditelji,

ovim Vas putem obavještavamo kako će se Dani otvorenih vrata matične škole održati u ponedjeljak, 13.studenoga od 17,00 do 18,00 sati.

 

 

 

[više]

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige prvašići se besplatno učlanili u Gradsku knjižnicu Labin

Autor: Administrator , 9. 11. 2017. 12:18

Prvašići Pš Vozilići i matične škole posjetili su Gradsku knjižnicu Labin. Uz zanimljivo predavanje knjižničarke upoznali su čaroban svijet knjiga. Učlanjeni su u Gradsku knjižnicu i od sada mogu zajedno s roditeljima posuđivati knjige.
[više]

Naši učenici zlatni i srebrni u odbojci

Autor: Administrator , 8. 11. 2017. 12:54

Na 10.Olimpijadi osnovnih škola Labinštine naši su učenici bili vrlo uspješni u odbojci.

Cure su osvojile zlatnu medalju, a dečki srebrnu. Čestitke svima!

 

 

 

 

 

[više]

ISLM Bookmark Exchange Project 2017 - straničnici otputovali u Australiju

Autor: Administrator , 6. 11. 2017. 13:15

I ove smo se godine u Mjesecu hrvatske knjige i Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica priključili međunarodnom projektu ISLM Bookmark Exchange Project – Međunarodni projekt razmjene straničnika. To je treća godina da smo u projektu u kojem kao i prethodne dvije godine sudjeluju učenici sedmih razreda uz koordinaciju školske knjižničarke Ivane, te pomoć razrednica ovogodišnjih sedmaša: profesorica Anesse, Ankice i Jasmine te profesorice hrvatskoga jezika Jangele. Tema ovogodišnjeg projekta je povezivanje različitih nacionalnosti i kultura tako da smo odlučili straničnike raditi upravo na tu temu s naglaskom na djecu različitih nacionalnosti i na dječja prava. Osobito su kreativne bile cure koje su izradile najviše straničnika. Naime, izrađeno je 75 straničnika koji su poslani u Victoriu u Australiji , internatu za djevojčice od 12, 13 godina. Cilj projekta je razmjena straničnika među vršnjacima, poticanje kreativnosti i mašte, te naravno korištenje straničnika prilikom čitanja. Veselimo se dolasku straničnika iz Australije!

[više]

Dani kruha u PŠ Kature

Autor: Administrator , 6. 11. 2017. 11:47

Učenici PŠ Kature i ove su godine prigodnim programom obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. O brojnim darovima jeseni i kruhu učenici su govorili u svojim igrokazima, recitacijama i pjesmama. Nakon blagoslova kruha počastili su se kruhom i kolačima.

[više]

Sara Zukić na županijskom Natjecanju u čitanju naglas

Autor: Administrator , 6. 11. 2017. 11:01

U petak, 3.11. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održano je 5.Natjecanje u čitanju naglas i to županijska razina. Na natjecanju je sudjelovala i naša učenica Sara Zukić (5.r.) koja se predstavila pročitavši naglas ulomak iz romana "Pipi Duga Čarapa" autorice Astrid Lindgren. Sara je osvojila drugo mjesto, a mentorica joj je bila knjižničarka Ivana Griparić Fable.

 

 

[više]

Naši stolnotenisači vrlo uspješni na Olimpijadi

Autor: Administrator , 6. 11. 2017. 09:31

U petak, 3.11.održan je turnir u stolnom tenisu u dvorani naše škole i to za dječake i djevojčice pojedinačno i u parovima. Učenici naše škole su postigli odlične rezultate:

Djevojčice: parovi - srebro: Nicoletta Milevoj (5.r.) i Anastasija Malić (8.r.)

                pojedinačno - broncaNicoletta Milevoj (5.r.)

Dječaci: parovi - zlato: Antonio Lazarić (8.r.) i Dino Murtić (8.r.)

             pojedinačno - zlatoAntonio Lazarić (8.r.) 

Bravo!!!!

[više]

Dani kruha u PŠ Vozilići

Autor: Administrator , 6. 11. 2017. 08:43

I ove godine se u PŠ Vozilići širio miris kruha i kolača. 27.listopada  proslavili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Velečasni Aleksandar Petrović blagoslovio je kruh i izrekao molitvu za obnovu naše škole. Svečanosti je prisustvovao gosp. Ivan Vozila, predstavnik općine Kršan, koji je  primio poklon od ravnatelja Mira Alilovića kao znak zahvalnosti za financijsku potporu u obnovi škole. Uzvanici su pogledali i kratak film u kojemu su spomenute sve donacije i svi dobri ljudi koji su sudjelovali u tom projektu. Nakon svečanosti svi roditelji i uzvanici počastili su se prigodnom večerom. Od srca hvala svima!

[više]

Olimpijada osnovnih škola Labinštine - mali nogomet

Autor: Administrator , 3. 11. 2017. 09:49

 

 

U četvrtak, 2.11.na igralištu naše škole pdržano je natjecanje u malom nogometu. Prenosimo rezultate:

Mali nogomet, skupina A:
1. OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Ivana Batelića 7:0
2. OŠ Ivana Batelića – OŠ Vitomir Širola Pajo 4:1
3. OŠ Vitomir Širola Pajo – OŠ Ivo Lola Ribar 0:5
Poredak:
1. OŠ Ivo Lola Ribar
2. OŠ Ivana Batelića
3. OŠ Vitomir Širola Pajo

Polufinale slijedi 9.11. gdje će naša škola zaigrati sa školom "Ivan Goran Kovačić" Čepić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[više]

Javni poziv za dostavu ponuda za organizaciju izleta i ekskurzija –Škola u prirodi (3. razred) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 2. 11. 2017. 13:16

U skladu s Pravilnikom o izvođenju, izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (Narodne novine, broj 81/15) objavljujemo

Javni poziv za dostavu ponuda za organizaciju izleta i ekskurzija –Škola u prirodi (3. razred)

Rok za dostavu svih ponuda je 13. studenog 2017. godine do 12,00 sati na adresu:

Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin

Rudarska 9, 52220 Labin

Ponuditelj je obavezan dostaviti ponude do navedenog roka, u zatvorenoj omotnici s naznakom »Javni poziv – ne otvaraj« i brojem ponude. Ponuditelj se može javiti za realizaciju jedne ili više odnosno svih traženih ponuda školske ustanove s brojem ponude na obrascu.

Ponudu na javni poziv može dostaviti turistička agencija, odnosno druga fizička ili pravna osoba koja za takve uvjete ispunjava uvjete određene propisima koji uređuju pružanje usluga u turizmu ili posebnim propisima. 

Na javni poziv ne može se javiti ponuditelj koji je radnik školske ustanove koja objavljuje poziv ili član njegove uže obitelji ili kod kojeg je za turističkog pratitelja ili vodiča angažiran djelatnik školske ustanove koja objavljuje poziv.

Ako na javni poziv u propisanom roku pristigne samo jedna ponuda koja ispunjava propisane uvjete,  ta će se razmatrati.

Ponude pristigle nakon roka navedenog u javnome pozivu neće se razmatrati.

Ako na javni poziv ne pristigne ni jedna ponuda koje ispunjava uvjete ili Povjerenstvo nije odabralo ni jednu ponudu, poziv se ponavlja najkasnije dva mjeseca prije predviđene realizacije višednevne izvanučioničke nastave. Rok za dostavu ponuda je najmanje osam (8) radnih dana, a otvaranje ponuda provodi se najranije tri (3) radna dana nakon isteka roka za dostavu ponuda.

Detalji o pozivu na dostavu ponuda nalaze se pod IZLETI - ponuda

Priloženi dokumenti:
Obrazac poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave

 

[više]

Jutarnje razgibavanje na satu razredne zajednice

Autor: Administrator , 31. 10. 2017. 09:17

U tjednu mobilnosti učenici petih razreda skupa sa svojim razrednicama započeli su jutarnje razgibavanje na satu razredne zajednice. Razgibavanje će se provoditi do kraja školske godine, a vježbe po imeniku vode učenici uz glazbenu podlogu po izboru. Na zabavan način  učimo o važnosti svakodnevne tjelovježbe.

 

 

 
 
 
[više]

Pridružite nam se u školskoj kuhinji!

Autor: Administrator , 31. 10. 2017. 09:11

Dragi učenici,

ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite na marendi u školskoj kuhinji gdje 

vam se nude uistinu zdravi i ukusni obroci!!!

 

 

 

 

 

 

 

[više]

Olimpijada osnovnih škola Labinštine - atletika za mlađe razrede

Autor: Administrator , 30. 10. 2017. 13:37

Učenici mlađih razreda  naše škole sudjelovali su u petak na Olimpijadi osnovnih škola Labinštine i to natjecanjem u atletici. Postigli su odlične rezultate, a njihovi su ih prijatelji bodrili s tribina!

Evo rezultata:

Skok u dalj - djevojčice:

Nina Rašuo (PŠ Vinež) – 2.mjesto

Paola Dobrić (matična škola) – 3.mjesto

Bacanje loptice – dječaci:

Ivano Radočaj (PŠ Kature) – 3.mjesto

Bacanje loptice – djevojčice:

Magdalena Mucić (PŠ Kature) – 1.mjesto

Ema Osmić (matična škola) – 2.mjesto

Štafeta – dječaci:

Ivano Radočaj (PŠ Kature), Dylan Ardalić (PŠ Kature), Petar Mitrović (PŠ Kature), Adan Aletić (matična škola) – 2.mjesto

Štafeta – djevojčice:

Magdalena Mucić (PŠ Kature), Ema Osmić (matična škola), Anai Dagostin (PŠ Kature) i Adriana Benazić (PŠ Vinež)

Čestitke i aplauzi svim natjecateljima! Bravo!

 

[više]

Obavijest - natječaj za popunu radnog mjesta Učitelj/ica matematike i fizike

Autor: Administrator , 27. 10. 2017. 14:44

U rubrici Natječaji objavljen je 

NATJEČAJ

za popunu  radnog mjesta

             1. Učitelj/ica matematike i fizike ,( Ž/M) ,

- 1 izvršitelj / ica,

-puno i određeno radno vrijeme,

-zamjena do povratka zaposlenice na rad

         Detalje o natječaju pogledajte OVDJE.

 

[više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Vinež

Autor: Administrator , 27. 10. 2017. 13:29

Učenici PŠ Vineža obilježili su Dane kruha i zahvalnosti plodova raznim aktivnostima.U ponedjeljak, 16.10. u 10. 00 sati održana je priredba uz blagoslov kruha.Svi učenici obrađivali su razne prigodne tekstove na satovima hrvatskog jezika, crtali i slikali plodove na likovnoj kulturi te pjevali pjesmice na glazbenoj kulturi.Učenici 2.razreda izrađivali su razne oblike(krušćiće)odslanog tijesta.Najbolje je  tih dana bilo u škoslkoj kuhinji. Širili su se mmmmm... mirisi.Učenici 2.razreda ispekli su savijaču od jabuka.Učenici 3.razreda uživali su u pečenju palačinka.Učenici 4.razreda izmijesili su tijesto za zdravu pizzu i ispekli je.

Galeriju slika pogledajte OVDJE

[više]

Glagoljaška skupina na terenskoj nastavi u Plominu

Autor: Administrator , 27. 10. 2017. 12:50

U sklopu aktivnosti glagoljaške skupine, u pratnji Žarka Petrovića, učitelja Povijesti te Jangele Sušac-Budimir, učiteljice Hrvatskoga jezika, učenici šestih razreda u petak, 27. listopada posjetili su obližnji Plomin.Prošetali su slikovitim uličicama, obišli stare zidine gradića te kod crkvice svetoga Jurja razgledali Plominski natpis te uklesana slova glagoljice te povijesne ostatke graditeljstva 11. stoljeća o čemu su i poslušali kraće predavanje učitelja Žarka Petrovića.Fotografije svjedoče da je bilo i ugodno i poučno, a i zabavno.

 

[više]

Započela deseta Olimpijada osnovnih škola Labinštine

Autor: Administrator , 27. 10. 2017. 12:38

Započela je deseta jubilarna Olimpijada osnovnih škola Labinštine. Prvi dan održali su se turniri u rukometu. U ženskoj konkurenciji igrale su 3 škole, a najbolja je bila naša škola pobijedivši Matija Vlačić sa 9:6. Cure su osvojile zlato pod vodstvom profesorice Lorize Golje Luboteni.
U konkurenciji dječaka najprije su u skupini Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić odigrali neriješeno te su se morali izvoditi sedmerci za prolaz u finale (u skupini je bilo dvije škole). Ipak su uspješniji bili dečki iz Vlačića sa ukupnih 11:10, tako da su naši dečki osvojili broncu. Njih je također vodila profesorica Loriza Golja Luboteni. 

Fotografije su preuzete sa Faceebok profila Olimpijade osnovnih škola Labinštine.

[više]

Književni susret s Anđom Marić u Gradskoj knjižnici Labin

Autor: Administrator , 25. 10. 2017. 11:19

    Započeo je Mjesec hrvatske knjige koji nosi niz aktivnosti i događanja vezanih uz knjigu,  važnost čitanja i korištenja usluga knjižnica. Nastavlja se tako i uspješna suradnja naše škole s Gradskom knjižnicom Labin. U ponedjeljak, 23.listopada nekolicina učenika petih, šestih razreda i učenice literarne skupine su u pratnji profesorica Jangele i Ane sudjelovale na književnom susretu s Anđom Marić koja je predstavila svoj dječji roman "Afra". Susret je prošao u veselom raspoloženju, Anđa Marić je ispričala što je inspirira, kako je došla na ideju za pisanje knjige te je sve prisutne upoznala sa svojom psićem Pusom.

 

 

[više]

Aktivnosti učenika mlađih razreda matične škole u povodu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Administrator , 24. 10. 2017. 13:02

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i Svjetskog dana hrane učenici od 1. do 4. razreda  matične škole imali su u petak 13.10. integrirani nastavni dan na temu plodovi jeseni na našem tanjuru. Posjetili smo gradsku tržnicu i u košare sakupili voće i povrće.Igrali smo se kuhara,pripremili voće za kompot i njime se osladili. U školskom dvorištu organizirali smo razne štafetne igre sa košarama i voćem i povrćem.

Likovnim radovima ukrasit ćemo gradsku tržnicu.

Slike posjeta Gradskoj tržnici i ostalih aktivnosti možete pogledati OVDJE

[više]

Prvašići posjetili pekaru "Jedinstvo"

Autor: Administrator , 23. 10. 2017. 13:28

Učenici 1. razreda matične škole su, povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje posjetili pekaru “ Jedinstvo”. Vidjeli  su cijeli postupak dobivanja kruha, te se osladili ukusnim i toplim kroasanima!!

 

[više]

Najuspješniji učenici posjetili Ivaninu kuću bajki u Ogulinu

Autor: Administrator , 23. 10. 2017. 12:30

Već tradicionalno, Grad Labin u suradnji s labinskim školama, organizira nagradni izlet za najuspješnije učenike na natjecanjima u protekloj školskoj godini. Izlet je realiziran u petak, 20.listopada posjetom gradu Ogulinu i Ivaninoj kući bajke. Prije samog polaska učenike i učitelje je pozdravila zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada te im zaželjela sretan put uz želju da i dalje budu vrijedni i da uspješno predstavljaju Labin na brojnim natjecanjima. U dva autobusa, u društvu učenika i učitelja iz OŠ Matije Vlačića, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, Centra Liče Faraguna i Srednje škole Mate Blažine učenici naše škole, u pratnji učitelja povijesti i školske psihologinje, krenuli su put Ogulina.

Obilazak su započeli Ivaninom kućom bajke. Kuća je multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje koji predstavlja bajke najznačajnije hrvatske spisateljice bajki, Ivane Brlić-Mažuranić, rođene u Ogulinu 1874. godine, kao i bajke brojnih drugih hrvatskih i svjetskih bajkopisaca. To je posebno mjesto na kojem se bajke mogu čitati, slušati i gledati. U Čarobnoj šumi stabla pripovjedaju priče, u Začaranim hodnicima može se doznati sve o bajkama, a Čarobno zrcalo otkriva moći onoga tko se u njemu ogleda. Očarani i prepuni dojmova obišli su zatim Ogulin (Đulin ponor, Frankopanski kaštel, Park kralja Tomislava,...) i posjetili Jezero Sabljaci. U popodnevnim satima vratili su se u Labin.

Zahvaljujemo Gradu Labinu što je i ove godine omogućio nagradni izlet za naše najuspješnije učenike.

[više]

U PŠ Vozilići obilježen Dan jabuka

Autor: Administrator , 20. 10. 2017. 13:52

Od samoga jutra u našoj školici spominje se  jabuka. Jabuka se spominjala u tekstu, pjesmi, slici, soku i kolaču. Učenici su čitali tekstove i pjesme o jabuci, pjevala se pjesmica „Jabuko, jabučice“ koji izvodi zbor Kikići, učenici su ribali  jabuke za štrudlu. Samostalno su napravili prirodni jabučni sok bez šećera i konzervansa, a dan smo zaokružili slikanjem i otiskivanjem jabuka te kušanjem kolača. Bio je to jedan poseban „Jabučni dan“.

[više]

Obilježen Dan kravate

Autor: Administrator , 19. 10. 2017. 13:03

Već treću godinu za redom u našoj školi obilježen je Dan kravata. Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Istodobno, kravata je i simbol Europe, ali i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti. Zbog toga se već duže vrijeme 18. listopada svake godine obilježava Svjetski dan kravate. Naime, na taj dan izvedena je, 2003. godine, spektakularna instalacija Kravata oko Arene u Puli. Tom instalacijom, s najvećom kravatom na svijetu, simbolički je povezano antičko i suvremeno doba, a crvenom bojom kravate svijetu je upućena poruka ljubavi i suživota među ljudima i narodima. 

Mi smo i ove godine raznim aktivnostima dali svoj doprinos obilježavanju Dana kravata kako u matičnoj tako i u područnim školama. U matičnoj je školi u četvrtak, 12.10. održana radionica pravilnog vezivanja kravate za učenike starijih razreda koju je vodila učiteljica prirode i biologije. U srijedu, 18.10. cijeli dan je bio u posebnom svečanom ozračju zbog kravata koje su se mogle vidjeti oko vrata učenika, ali i učitelja i učiteljica. Također, isti dan održano je natjecanje u brzom i pravilnom vezanju kravate. Od 15 prijavljenih natjecatelja najuspješnija je bila Erna Halilović, učenica 7.r, prošlogodišnja prvakinja. U finalu su bili i Anika Milevoj, Edib Jagodić i Selena Mehmedović. Nakon natjecanja na školskom igralištu oblikovali smo kravatu i napravili milenijsku fotografiju. 

       I najmlađi učenici  matične i područnih škola taj su dan nosili kravate i dali svoj doprinos obilježavanju toga dana, a neki su bili jako kreativni te izrađivali kravate od čepova.

Ovim putem zahvaljujemo Foto Festivalu koji nam je pomogao u realizaciji milenijske fotografije.

[više]

Rezultati odabira - Škola u prirodi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 17. 10. 2017. 13:13

OŠ „ Ivo Lola Ribar“ Labin

Rudarska 9

52220 Labin

 

Rezultati odabira –Škola u prirodi

 

                   Na roditeljskom  sastanku četvrtih razreda OŠ „ Ivo Lola Ribar“ Labin održanom dana 16.10.2017.godine s početkom u 17.00 sati , većinom glasova roditelja (15) odabrana je  agencija  Event-s d.o.o. Pula kao organizator  Škole u prirodi  za učenike/ce četvrtih  razreda OŠ „ Ivo Lola Ribar“ Labin.

 

 

Predsjednik povjerenstva:

Helena Griparić Memić, dipl.uč.

 

[više]

Provedena 45.sabirna akcija "Solidarnost na djelu"

Autor: Administrator , 13. 10. 2017. 12:21

Natali i Vanessa, učenice 8.razreda prikupljaju dobrovoljne priloge

    U četvrtak, 12.10. u našoj je školi provedena 45.po redu sabirna akcija Crvenoga križa "Solidarnost na djelu". U ovoj humanitarnoj akciji sudjeluju učenici mlađih i starijih razreda matične škole i područnih škola koji su pomogli dobrovoljnim prilogom od pet kuna za što su dobili novčani bon Crvenoga križa. Prikupljena su sredstva namijenjena fondu pomoći svim školama Labinštine za potrebe učenika iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te za kupnju namirnica i higijenskih potrepština za socijalno ugroženo stanovništvo Labinštine.

      Ovim putem škola zahvaljuje svim učenicima i njihovim roditeljima što su se odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji.

[više]

Obilježen Dječji tjedan

Autor: Administrator , 13. 10. 2017. 12:03

Od 2.do 8.listopada obilježen je Dječji tjedan koji je bio u potpunosti posvećen djeci te je njima u čast organizirano niz prigodnih aktivnosti.  Na satu razrednika  razgovaralo se o dječjim pravima s posebnim naglaskom na 11.listopada kada se obilježava Međunarodni dan djevojčica, izrađivali su se plakati i uređivali panoi, mladi vijećnici su pisali poruke djece odraslima koje su potom učenice osmog razreda, predstavnice u Vijeću učenika dijelile prolaznicima na obližnjoj tržnici. Učenici četvrtih razreda posjetili su Gradsku upravu, upoznali se s labinskim gradonačelnikom i njegovom zamjenicom te iznijeli svoje ideje i pitanja koja su za njih pripremili. Grad Labin je i ove godine svu djecu mlađih razreda nagradio animiranim filmom „Vrapčić Richard“ u Kinu Labin koji je djecu posebno oduševio. Za učenike područne škole Kature organiziran je sportski dan uz pješačenje i sportske aktivnosti na stadionu Iskra na Vinežu, dok su učenici područne škole Vinež to isto ostvarili u parku Dubrova. U matičnoj školi su učenici produženog boravka uz vodstvo  učiteljice i školske knjižničarke  proveli projektić „Djeca diljem svijeta“ u kojem su saznali kako žive djeca u Africi i Aziji, što je karakteristično za te kontinente, slušali su tradicionalnu afričku i kinesku muziku, plesali afrički ples i svirali bubnjeve, pričali afričke priče i priče o dječjim pravima, te napravili malu izložbu suvenira iz dalekih krajeva i sve prikazali na panou. Grad Labin će djecu koja su se posebno istaknula na natjecanjima nagraditi izletom u Ogulin koji će biti realiziran 20.listopada.

             Svim ovim aktivnostima potvrđeno je da iako djeca širom svijeta ne govore istim jezikom, žive u zemljama vrlo različitih kultura i običaja, sva ona zaslužuju da na jednak način ostvaruju svoja dječja prava. Zato uvijek imajmo na umu – Ljubav djeci prije svega!

Slike provedenih aktivnosti pogledajte OVDJE

 

[više]

Zapisnik sa sastanka povjerenstva za provođenje izleta četvrtih razreda OŠ „ Ivo Lola Ribar“ Labin u šk.god. 2017./2018.

Autor: Administrator , 9. 10. 2017. 13:17

Zapisnik sa sastanka povjerenstva za provođenje izleta četvrtih razreda

OŠ „ Ivo Lola Ribar“ Labin u šk.god. 2017./2018.

Sastanak je održan 9.10. 2017. u 12.30 sati. Sastanku je prisustvovalo  9 članova povjerenstva:

 1. Ester Stemberger, pedagoginja škole
 2. Sivija Mikuljan, učiteljica
 3. Sanja Štucin, učiteljica
 4. Loreta Kranjac Načinović, učiteljica
 5. Sanja Matanović Rajković, učiteljica
 6. Helena Griparić Memić, učiteljica
 7. Sandra Buršić Bohnke, predstavnik roditelja
 8.  Marina Kopačević, predstavnik roditelja
 9.   Đeni Zulijani, predstavnik roditelja
 10.   Dijana Franković, predstavnik roditelja
 11.  Đeni Vojić, predstavnik roditelja

Za  dvodnevni  školski izlet učenika u Hrvatsko zagorje  pristiglo je 7  ponuda  sljedećih agencija:

 1. Event-s d.o.o, Pula ,  turistička agencija
 2. A.N.A.B.A.R. tours, turistička agencija
 3. Via Magnifica, Zabok ,turistička agencija
 4. Maremonti Istra d.o.o. Pula, turistička agencija
 5. Ati d.o.o. , Pula
 6. Brod tours, Slavonski Brod , turistička agencija
 7. Zea tours, Pula

Nakon razmatranja prikupljenih ponuda, povjerenstvo je na sastanku u ponedjeljak , 9.10.2017. odabralo sljedeće tri ponude koje će se razmatrati na skupnom roditeljskom sastanku 16.10.2017.g. u 17.00.sati :

 1. Event-s d.o.o, Pula ,  turistička agencija
 2. Via Magnifica, Zabok ,turistička agencija
 3. Zea tours, Pula
[više]

Dani kruha u matičnoj školi

Autor: Administrator , 6. 10. 2017. 11:59

Učenici mlađih razreda matične škole su zajedno sa svojim učiteljicama pripremili prigodan program u povodu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Svoju su priredbu priredili u školskoj knjižnici koja je bila dupkom puna. Učenici su se publici predstavili igrokazima, recitacijama i veselim pjesmicama, a posebno ih je pohvalio i velečasni Blaž Bošnjaković koji je na kraju programa blagoslovio kruh u kojemu su najmlađi uživali.

[više]

Projekt „Zaštita zubi“ – Zubna putovnica

Autor: Administrator , 5. 10. 2017. 09:31

 

I ove školske godine nastavljamo s projektom „Zaštita zubi“ u suradnji s Gradom Labinom koji će se implementirati zajedno s projektom „Daj šest“ i pilot projektom „Zubna putovnica“ Ministarstva zdravstva.

4.10.2017.  su dr.dent.med.Alice Milevoj Diklić i  dr.dent.med.Sandra Perović sa svojim dentalnim asistenticama obavile sistematski pregled zubića učenika 1. razreda matične škole, PŠ Kature i PŠ Vinež.

20.10. se planira sistematski pregled zuba učenika šestih razreda

Uz redovito četkanje zubića u produženom boravku,tijekom godine provodit će se niz aktivnosti za očuvanje oralnog zdravlja djece.

[više]

Posjet veterinarke PŠ Vinež

Autor: Administrator , 5. 10. 2017. 09:21

Povodom  Svjetskog dana zaštite životinja, posjetila nas je veterinarka Jelena i odgovarala na mnogobrojna dječja pitanja. Većina učenika ima svog kućnog ljubimca te su i pitanja bila vrlo konkretna. No, veterinarka se i u toj situaciji odlično snašla i dala im dobre savjete.

[više]

Literarni uradak učenika Giovannija Goglije objavljen u zborniku "Odjeci"

Autor: Administrator , 5. 10. 2017. 09:06

Pjesnička minijatura, literarni uradak Giovannija Goglije, učenika 6.c razreda, uvršten je u zbornik odabranih učeničkih radova „Odjeci“ koji godišnje izlazi u izdanju Nakladničke kuće Ljevak.Čestitke Giovanniju, sa željom da i dalje nastavi s pjesničkim radom.

 

 

 

 

 

 

[više]

Obilježen Europski dan jezika

Autor: Administrator , 3. 10. 2017. 11:04

Prošlog smo tjedna u školi obilježili Europski dan jezika koji se od 2001. godine u Europi slavi 26. rujna.  Diljem Europe, 800 milijuna Europljana zastupanih u Vijeću Europe s 47 država članica, potiču se na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi.Ove su godine učiteljice engleskog i talijanskog jezika došle na ideju da sve školske prostorije obilježe trojezičnim natpisima (na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku) kako bi učenici uočili sličnosti i razlike ta tri europska jezika. Učenički radovi zašarenili su nam školske hodnike i potaknuli nas na višejezičnost u svakodnevnom životu. Osim toga, radovima učenika ukrasile su školski pano pa su se tako u školi mogle pročitati fraze na hrvatskom, grčkom, slovenskom, engleskom, talijanskom, ruskom, španjolskom, mađarskom, poljskom, finskom, danskom, portugalskom i brojnim drugim europskim jezicima. Galeriju učeničkih radova možete pogledati ovdje.

[više]

Obilježili smo Europski tjedan mobilnosti (16.-22.09.2017.)

Autor: Administrator , 26. 9. 2017. 10:08

U obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti ove su nas godine uveli učenici i učiteljice PŠ Vinež koji su u četvrtak, 14.09. šetali mjestom Brseč u kojem su posjetili najmanje kazalište na svijetu. Pješačili su i po Vinežu i družili se na igralištima.

U ponedjeljak, 18.09. pješačili su šestaši i sedmaši. Šestaši su u pratnji g.Vedrana Kosa, učitelja povijesti te razrednika upoznali dio crkvene graditeljske baštine grada Labina (crkve Sv.Kuzme i Damjana, Sv.Marije Magdalene, Sv.Antuna i Sv.Marije Tješiteljice).

Učenici sedmih razreda su u pratnji svojih razrednica i školske knjižničarke posjetili Gornji Labin. Pješice su se uputili od škole do Staroga grada Labina kako bi posjetili Gradsku galeriju i Muzej grada Labina. Tamo su imali priliku razgledati postavljenu izložbu cijenjenog labinskog umjetnika, gospodina Quintina Bassanija  pod nazivom „Retrospektiva“.  Njegova izložena djela su razgledali u muzeju i galeriji gdje su im voditeljice galerije objasnile sve o njegovom stvaralaštvu. Nakon toga učenici su pogledali kratak filmić o životu i radu Quintina Bassanija.

Petaši su ovaj tjedan započeli s jutarnjim razgibavanjem na satu razrednog odjela koje će se realizirati tijekom cijele školske godine sa svojim razrednicama, a učiteljica TZK s njima će odraditi kineziterapeutski trening kako bi se prevenirale deformacije od lošeg držanja, preteških torbi, pretilosti,...

Kroz tjedan je na satovima prirode obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača gdje su učenici šestih razreda zainteresirani za ovu temu prezentirali svoja istraživanja ostalim učenicima iz razreda.

U četvrtak, 20.09. prvaši su se u pratnji učiteljica uputili na poligon kako bi se družili s predstavnicima MUP-a i HAK-a u akciji „Sigurno i vješto u prometu“. Naučili su prometna pravila, hodati pravilno preko pješačkog prijelaza, a posebno ih se dojmio policijski vozni park. Učenici PŠ Kature stvarali su sa svojim učiteljicama likovne radove na temu mobilnosti, kako na papiru u školi, tako i kredom na školskom igralištu.

U petak, 21.09. je za PŠ Kature bio organiziran "Hodajući autobus do škole (PEDIBUS)" odnosno pratnja odraslih za učenike koji pješače do škole. Učenike su uz pomoć komunalnog redara pratili zainteresirani roditelji i školska psihologinja. Cilj ove aktivnosti bila je promocija pješačenja učenika do škole.  Istog su dana učenici mlađih razreda matične škole sa svojim učiteljicama pješačili do Zelenica gdje je za njih bila organizirana Zumba. Učenici korisnici produženih boravaka svih naših škola sa svojim su učiteljicama pješačili, igrali se i družili u parkovima i na školskim igralištima kako bi obilježili Dan bez automobila. U matičnoj su školi bili i vrlo kreativni te su od starih CD-ova i papirnatih tanjura izradili neobična vozila.

Zbog kiše odgođene su štafetne igre na novom igralištu za PŠ Vinež te pješačenje i igre na NK Iskra za PŠ Kature.

Galerija fotografija

 

[više]

Učenici OŠ Matije Vlačića posjetili našu školu

Autor: Administrator , 21. 9. 2017. 11:47

Danas su našu školu posjetili učenici drugih razreda OŠ Matije Vlačića, 2.a i b matične škole u pratnji učiteljica Nague i Lorene te učenici 2.razreda PŠ Rabac s učiteljicom Dilanom. U sklopu školskog projekta "Labin i Labinšćina z našega barkona" posjetit će tako okolne kulturne ustanove: Centar "Liče Faraguna "Labin, Glazbenu školu Matka Brajše Rašana te Dječji vrtić Gloria Labin, a u našu su školu tako razgledali počevši sa školskom knjižnicom u kojoj su se malo i zasladili i odmorili, posjetili su svoje vršnjake u drugom razredu učiteljice Vesne i s njima se malo raspričali i podružili, susreli se s ravnateljem škole, obišli školsku kuhinju te školsku dvoranu. Jako nam je drago da su posjetili našu školu, a sljedeći susret vršnjaka je već dogovoren u Dječjem tjednu.

[više]

Javni poziv za dostavu ponuda za organizaciju izleta i ekskurzija –Škola u prirodi (4. razred)

Autor: Administrator , 20. 9. 2017. 14:27

U skladu s Pravilnikom o izvođenju, izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (Narodne novine, broj 81/15) objavljujemo

Javni poziv za dostavu ponuda za organizaciju izleta i ekskurzija –Škola u prirodi

(4. razred)

Rok za dostavu svih ponuda je 29.rujna 2017. godine do 12.00 sati na adresu:

Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin

Rudarska 9, 52220 Labin

Ponuditelj je obavezan dostaviti ponude do navedenog roka, u zatvorenoj omotnici s naznakom »Javni poziv – ne otvaraj« i brojem ponude 01/2017. Ponuditelj se može javiti za realizaciju jedne ili više odnosno svih traženih ponuda školske ustanove s brojem ponude na obrascu.

Ponudu na javni poziv može dostaviti turistička agencija, odnosno druga fizička ili pravna osoba koja ispunjava uvjete određene propisima koji uređuju pružanje usluga u turizmu ili posebnim propisima. 

Na javni poziv ne može se javiti ponuditelj koji je radnik školske ustanove koja objavljuje poziv ili član njegove uže obitelji ili kod kojeg je za turističkog pratitelja ili vodiča angažiran djelatnik školske ustanove koja objavljuje poziv.

Ako na javni poziv u propisanom roku pristigne samo jedna ponuda koja ispunjava propisane uvjete, ta će se razmatrati.

Ponude pristigle nakon roka navedenog u javnome pozivu neće se razmatrati.

Ako na javni poziv ne pristigne ni jedna ponuda koje ispunjava uvjete ili Povjerenstvo nije odabralo ni jednu ponudu, poziv se ponavlja najkasnije dva mjeseca prije predviđene realizacije višednevne izvanučioničke nastave. Rok za dostavu ponuda je najmanje osam (8) radnih dana, a otvaranje ponuda provodi se najranije tri (3) radna dana nakon isteka roka za dostavu ponuda.

Priloženi dokumenti:
Obrazac poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave

[više]

Učenici PŠ Vinež posjetili Najmanje kazalište na svijetu

Autor: Administrator , 18. 9. 2017. 12:15

     Najmanje kazalište na svijetu zaista postoji i to vrlo blizu nas. U Brseču , prekrasnom mjestu , glumci Teatra Oz otvorili su nam mala vrata kazališta. Čak  su se i  učiteljice provukle kroz vratašca  četveronoške. Nas pedesetak uspjelo se smjestiti u taj mali prostor. Predstavili su nam se odličnom predstavom Ključarica. Ispričali nam dvije legende o Kraju i Kastvu. Predstava je bila pravo bogatstvo za sva naša čula. Uživali smo  i bili vrlo pozorni!

Glumac Toni prošetao je s nama Brsečem. Pokazao nam je rodnu kuću pisca Eugena Kumičića. Slijedila je šetnja do  crkvice u čijoj je blizini pisac Kumičić nalazio nadahnuća za svoja djela. Prekrasan pogled i livadica oko crkvice pružala nam je mogućnost „piknika“.

Prekrasno suho vrijeme  tog četvrtka 14.09. uljepšalo nam je izlazak  iz učionica. Naučili smo puno o kazalištu, predstavi, našem prekrasnom kraju, obzoru, kulturnom ponašanju te ovom aktivnosti započeli obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti…… 

Slike posjeta možete pogledati OVDJE

Učenici i učiteljice PŠ 

[više]

Gradonačelnik i njegova zamjenica posjetili školu

Autor: Administrator , 15. 9. 2017. 13:23

    Danas su našu školu posjetili gradonačelnik grada Labina, gospodin Valter Glavičić i njegova zamjenica, gđa Federika Mohorović Čekada. Cilj posjeta je bio radni sastanak s ravnateljem škole, gospodinom Mirom Alilovićem i pedagoginjom, gđom Ester Stemberger u svrhu dogovora oko postavljanja novih ciljeva i budućih ulaganja u našu školu kako bi se poboljšali uvjeti školovanja naših učenika. Gradonačelnik i njegova zamjenica su upoznati s aktivnostima škole, provedenim programima i projektima te su pokazali iznimno zadovoljstvo radom škole. Obišli su prostore škole, školsku kuhinju, knjižnicu, prostor produženog boravka i prisustvovali  nastavi biologije kako bi se upoznali s načinom korištenja pametne ploče u radu s učenicima. Složili su se da je tehnologija stavka koja iziskuje dodatna ulaganja narednih godina. Ovim putem zahvaljujemo gradonačelniku i zamjenici na dolasku i svemu što će napraviti za boljitak djece naše škole.

[više]

Foto-natječaj i radionica "Izrađujemo budućnost"

Autor: Administrator , 13. 9. 2017. 10:58

 

U isčekivanju konačnog programa Europskog tjedna mobilnosti (16.-22.09.) obavještavamo zainteresirane o dvije aktivnosti koje su u tijeku:

FOTO-NATJEČAJ “POKRENI SE”

Danas je posljednji dan prijave na Foto-natječaj „POKRENI SE“ za fotografske amatere i ljubitelje fotografije povodom nadolazećeg Europskog tjedna mobilnosti. Na natječaju mogu sudjelovati fotografski amateri i ljubitelji fotografije, a potrebno je fotografirati događaj, aktivnost, kretanje, prometna rješenja, naše sugrađane dok pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz i slične situacije s naglaskom na održivu mobilnost. Više o natječaju pogledajte OVDJE.
 

PRIJAVE NA RADIONICU UDRUGE ALFA ALBONA ZA DJECU O TJEDNU MOBILNOSTI “Izrađujemo budućnost”

Datum održavanja radionice: ponedjeljak, 18.09.

Vrijeme: 17,00-20,00

Mjesto: ured udruge Alfa Albona, Kalić 2

Opis radionice:

Cilj ove aktivnosti je podizanje svijesti o Europskom tjednu mobilnosti, njegovim konceptima I praktičnim slučajevima zajedničke mobilnosti unutar lokalne zajednice.

Radionica za djecu će se sastojati od 2 različita dijela, u prvom dijelu objašnjavajući što je tjedan mobilnosti kroz kratak igrokaz koji su pripremili strani volonteri udruge kojim će se objasniti pojmovi dijeljenja prijevoza i zašto ga koristiti, a u drugom dijelu kreativnu radionicu u kojoj će djeca graditi “Futuristički Stari Grad Labin”. Kako će on tada izgledati? Hoće li još uvijek postojati automobili ili će vozila izgledati drugačije? Kako će izgledati život u Labinu u budućnosti?

Radionica je otvorena za svu djecu koja se žele kreativno izraziti, ali ujedno i zabaviti.

Ciljana generacija djece: od 9 do 12 godina.

Rok za prijavu: 17.09. na anatavic@gmail.com ili broj mobitela: 098/9660698

[više]

Prijem prvašića

Autor: Administrator , 8. 9. 2017. 08:24

     U ponedjeljak, 4.rujna za sve su prvašiće naše škole organizirane svečane priredbe dobrodošlice kako u matičnoj tako i u područnim školama. U matičnoj je školi upisano 17 učenika koje će voditi učiteljica Tamara, a priredbu za njih su pripremili učenici drugoga razreda sa svojom učiteljicom pripremivši pjesme, igrokaze i recitacije, dok je engleska skupina pod vodstvom profesorice Marize Hrvatin Mahmutović izvela i igrokaz na engleskom jeziku. Priredbi je prisustvovao gradonačelnik grada Labina, gospodin Valter Glavičić sa svojim zamjenicima koji je, kao i ravnatelj škole, gospodin Miro Alilović poželio svim učenicima mnogo uspjeha u školi i dobar početak ove školske godine. U PŠ Kature upisano je 20 učenika prvih razreda koje će voditi učiteljica Vesna, a njima su program dobrodošlice pripremili učenici starijih razreda sa svojim učiteljicama. Priredbi je prisustvovao ravnatelj škole koji je svima poželio dobrodošlicu u školu i školske klupe. PŠ Vinež bogatija je za 15 učenika koje će voditi učiteljica Ružica, a prekrasan su program za njih pripremili učenici starijih razreda sa svojim učiteljicama. Djeci se obratila i pedagoginja škole, gđa Ester Stemberger koja im je poželjela da se u školi osjećaju ugodno i lijepo te da im učenje bude zabavno. U PŠ Vozilići upisan je jedan prvašić kojega će voditi učiteljica Sanja, a prigodan program uz pjesmu i ples za njega su izveli ostali učenici škole koji su između ostalog kroz pjesmu pokazali da se dobro služe engleskim jezikom za što ih je pripremila učiteljica Katija Tefik-Baćac. Dobre želje je svim učenicima uputila i pedagoginja škole, a učenike je pozdravio i blagoslovio velečasni Petrović te im poželio sretnu i uspješnu školsku i vjeronaučnu godinu. Svim prvašićima i njihovim učiteljicama Tamari, Vesni, Ružici i Sanji želimo puno radosti i lijepih trenutaka u školi, da stjecanje novih znanja bude popraćeno veseljem, smijehom, novim prijateljstvima i dobrim rezultatima rada! Slike s priredbi možete pogledati OVDJE

[više]

Započela je nova školska godina! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 4. 9. 2017. 13:07

Danas, 4.rujna započela je nova školska godina. Ovaj je dan izuzetno važan za naše nove prvašiće s njihovim razrednicama: Tamarom Poldrugovac Franković (matična škola), Vesnom Tenčić (PŠ Kature), Ružicom Vilić (PŠ Vinež i Sanjom Matanović Rajković (PŠ Vozilići). Veseli i uzbuđeni bili su i novi petaši s razrednicom Katijom Tefik Baćac (5.a) i Anom Durbić Malinarić (5.b).

Prvo polugodište šk.god.2017./2018. traje do 22.prosinca 2017.godine. Drugo polugodište započinje 15.siječnja i traje do 15.lipnja 2018.godine.

Svim učenicima želimo mnogo uspjeha!

[više]

Obavijest – podjela besplatnih udžbenika za učenike koji imaju prebivalište na području Grada Labina

Autor: Administrator , 30. 8. 2017. 12:31

Obavještavaju se roditelji učenika od  1. do 4. razreda koji imaju prebivalište na području Grada Labina kako besplatne udžbenike (koje je osigurao Grad Labin) mogu preuzeti u petak, 01.09.2017. od 8,00 do 12,00 sati u matičnoj i područnim školama prema mjestu školovanja. Roditelji osobno preuzimaju udžbenike te o istome potpisuju izjavu (potrebni OIB roditelja i djeteta). Molimo roditelje da sa sobom ponesu vrećice ili šk.torbe za preuzete udžbenike. 

[više]

Program edukacije pomoćnika u nastavi

Autor: Administrator , 29. 8. 2017. 09:43

Svi prijavljeni putem javnih poziva bez edukacije u sklopu natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III. UP.03.2.1.03“ putem projekta „INkluzivne škole 5+“ kojeg je nositelj Grad Pazin obavještavaju se da će se edukacije za pomoćnika u nastavi održati od 29. do 31. kolovoza 2017. godine u dvorani Istra pazinskog Spomen doma. Edukacije će se održavati svakim danom s početkom od 15 sati.
 
Edukacije će se održati za sve zainteresirane prijavljene na javni poziv, neovisno o tome da li su primljeni na radno mjesto, kako bi se uvrstili u bazu podataka za eventualne zamjene.  
[više]

Nova školska godina započinje 4.rujna

Autor: Administrator , 23. 8. 2017. 14:27

Dragi učenici i roditelji,

Školska godina 2017./2018. počinje u ponedjeljak, 4. rujna.

Svečani prijem učenika prvih razreda održati će se u ponedjeljak, 4.9.2017. prema sljedećem rasporedu:

     8.30  - matična škola

9.00  - PŠ Kature

 9.30  - PŠ  Vinež

10.00 – PŠ Vozilići

Učenici od 2.-8. razreda dolaze u školu u 8.00 sati.

 

Želimo vam uspješnu novu školsku godinu!

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Tražilica
 
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 
Oglasna ploča
 
Korisni linkovi
 
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 5. 2011.

Ukupno: 468516
Ovaj mjesec: 2674
Ovaj tjedan: 199
Danas: 2
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" Labin / Rudarska 9, HR-52220 Labin / os-ilribar-labin.skole.hr / ured@os-ilribar-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju